10 leuke activiteiten voor binnenshuis

De lente laat voorzichtig weer haar gezicht zien, maar het kan toch nog behoorlijk koud zijn buiten. Soms is die omschakeling zowel voor jou als je kind even wennen. Dan is het weer evennadenken wat voor leuks ze binnen kunnen ondernemen. Inspiratie nodig? Dit zijn de 10 leukste activiteiten voor binnenshuis, zodat er van verveling deze winter bij jou in huis geen sprake is. Lees mee!

binnenspelen

1. Knutselen

Ga samen knutselen! Kinderen zijn dol op creatief zijn. Zorg dat er genoeg spullen in huis zijn om lekker mee te knutselen. Een fijne kleed voor over je tafel zorgt ervoor dat je kinderen lekker onbezorgd kunnen knippen, plakken, kleien, verven en tekenen. En ook leuk: knutselen met pasta of mooie bladeren van buiten. 

Complete schilderset voor schildersezelBol.com
€ 45,80
Viltpunters Etui 12 StuksBol.com
€ 7,95
Loomfun Loom Set - met 3900 bandjes, opbergbox, kralen en charms.Bol.com
€ 5,95

2. Tentoonstelling

Als je kinderen hun kunstwerkjes gemaakt hebben, kun je ze vragen om een tentoonstelling te organiseren. Ze kunnen alle werkjes die ze hebben gemaakt mooi neerzetten, en een eigen show er omheen bedenken. Papa en mama en broertjes of zusjes zijn natuurlijk uitgenodigd! 

3. Verkleden

Een goedgevulde verkleedkist goed voor een hele middag vol plezier. Wanneer kinderen zich verkleden, kunnen ze helemaal opgaan in hun rol en een eigen verhaal erbij verzinnen. En tot slot kunnen ze natuurlijk ook een theaterstuk opvoeren voor de hele familie. 

Bol.com
€ 81,98
Luipaard verkleed accessoires setBol.com
€ 7,79
Bol.com
€ 33,98

4. Bouw een hut

Bouw een hut van beddengoed, tafels en stoelen en laat je kinderen een gezellig plekje maken waar ze lekker samen boekjes kunnen lezen of spelletjes kunnen spelen. Ook leuk om te kopen: een tipi. Dit is een soort van kant en klare hut waar kinderen ook heerlijk in kunnen spelen. 

Kidkraft speel tipi oranje met grijs en witKidkraft IKenIK.nl
€ 114,95 € 109,20
tipi zwart met wit verendecoikbenzomooi.nl
€ 64,99
Tipi TentV&D
€ 109,00

5. Koekjes bakken

Wat is er nu leuker dan koekjes bakken? Eerst lekker met de handen knoeien in het beslag, daarna mogen de koekjes de oven in, nog even wachten.... en lekker snoepen maar! 

6. Muziek maken

Samen muziek maken is niet alleen supergezellig, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kinderen. Geef ze een leuk speelgoedinstrument om mee te spelen of zet de muziek aan en ga samen dansen. Enjoy! 

Houten Trommel - Blauw/WitNew classic toys Bol.com
€ 12,99
Houten Kinder Gitaar Musikids GP-1 - NaturelBol.com
€ 35,99
Janod set muziekinstrumenten ConfettiJanod IKenIK.nl
€ 32,50

7. Schminken

Leuk wanneer je kids zich gaan verkleden; elkaar schminken. Natuurlijk is het leuk als je je dochter zelf een mooie make-over geeft, maar het is minstens zo leuk als kinderen elkaar mogen schminken!  

Holland schmink stift  WitBol.com
€ 3,45
Popster schmink set met handleidingBol.com
€ 16,35
Glitter schmink goudBol.com
€ 6,20

8. Eindeloze tekening

Koop een rol behang en maak samen met je kind een eindeloze tekening. Ook leuk: ga er zelf op liggen en laat je omtrekken. 

Creatieve schilderset in houten kofferOTTO
€ 29,99
Small Foot - Knutselset Tekenen - Jongens en meisjes - WitSmall foot Bol.com
€ 87,52
Disney Kleuren stiften minnie 8 stuksDisney Bol.com
€ 9,95

9. Speurtocht

Stippel je eigen speurtocht uit door het hele huis. Bekijk van tevoren wat er verspreid door het huis ligt en geef je kind bijvoorbeeld een emmer om alles te verzamelen. Geef hem vervolgens een paar opdrachten mee. Bijvoorbeeld: vind 1 witte sok, zoek de koe van de speelgoedboerderij en vind 10 blokjes Lego. Is je huis meteen opgeruimd!

10. Lekker in de plassen stampen

Gaat het binnen spelen toch echt teveel vervelen en moet je kind er echt even uit? Als het regent vinden kinderen niets heerlijker dan lekker in de plassen stampen. Trek een regenpak en regenlaarzen aan en ga lekker samen in de plassen stampen of maak een regendans. Geniet!  

Petit Bateau regenjasPetit Bateau MiniRepublic
€ 82,50
Regenbroek (300) ongevoerdSterntaler Babywalz
€ 27,99
Bergstein Winterboot RedJongens RegenlaarzenNolten Schoenen
€ 39,95

Have fun!

Lees ook: kleurrijke kinderkamers.

Anne 

Reageer