10 musthaves voor een geslaagde picknick

Eindelijk schijnt het zonnetje weer! En met dit zonovergoten weer is er natuurlijk niets leuker dan lekker met je kids erop uitgaan. Eén van onze favoriete bezigheden in de zomer? Lekker picknicken in het park! Of je nu even snel een bammetje eet in de zon op een bankje of je compleet uitpakt met een goedgevulde picknickmand en er een compleet feest van maakt; picknicken vinden de meeste kinderen supergezellig. De schoentjes uit, lekker met de blote voeten in het gras wandelen en snoepen van vers fruit, broodjes, een lekker ijsje en een drankje. Genieten! Wij zetten daarom de 10 musthaves voor een geslaagde picknick voor jou op een rij. Enjoy! 

picknicken met kinderen

1. Eten en drinken - logisch! 
Wanneer je gaat picknicken en lekker wilt uitpakken is het leuk om wat verschillende dingen mee te nemen. Maar om nu te voorkomen dat het een groot eetfestijn wordt, raden we aan om voor de gezonde opties te kiezen: vers fruit, salades, heel veel water (want we willen niet uitdrogen) en gezonde waterijsjes. 

2. Bestek, bordjes en glazen
Geen zin om de afwas te doen naderhand? Kies dan voor wegwerpbordjes? Anders kun je ook kiezen voor lichte plastic borden, glazen en bestek die bijna niets wegen en die je zo in je tas meeneemt.  

3. Picknickkleed
Een picknickkleed is wel zo fijn, als je niet op het gras wilt zitten. Als het gras nog een beetje nat is, kan het handig zijn om ook nog een plastic tas of vuilniszak onder je kleed te leggen. Krijg je niet van die klamme billetjes!

4. Muziek
Een klein boxje die je kunt aansluiten op je telefoon waarmee je muziek kunt luisteren is leuk om samen te genieten van de muziek. Anders is een koptelefoon ook superfijn; lekker je ogen dicht en genieten van de zon, de muziek en de lekkere hapjes maar! 

5. Polaroid camera
Je telefoon heeft natuurlijk een camera, maar hoe vaak kijk je nu terug naar deze foto's? Voor leuke momenten zoals een picknick in het park, is het superleuk om foto's te schieten met een polaroid. Lomography verkoopt hele mooie polairoidcamera's in leuke kleurtjes.
 

picknicken met kinderen


6. Zonnebrandcrème
Als je zit te genieten van het zonnetje, wil je natuurlijk niet verbranden. Bescherm je huid, en die van je kind, goed met een zonnebrandcrème. Let op dat deze niet over de datum is; ook zonnebrandcrème heeft een houdbaarheidsdatum. Als er geen houdbaarheidsdatum op staat, kun je er vanuit gaan dat een crème tussen de 6 en 12 maanden houdbaar is. 

7. Een lekkere trui
Soms kan het weer zomaar omslaan en dan kan het best fris zijn met een windje of in de schaduw. Het is daarom niet onverstandig om een lekkere trui mee te nemen als je het park ingaat. Het liefst een fijne, dunne zomertrui die niet al teveel plek inneemt in je tas. 

8. Tissues
Het zal meer dan eens gebeuren dat je kind een bezoekje aan de wc moet brengen, juist nu je die niet in de buurt hebt. Dan maar even de bosjes in om een plasje te doen. En dan komen een paar tissues natuurlijk uitstekend van pas. Ook handig voor vieze handen van het eten of snotneuzen.  

9. Speelgoed
Een paar uur lang stilzitten of liggen is voor de meeste kinderen (helaas) niet weggelegd. Neem daarom het liefst ook wat leuks mee voor je kleine om mee te spelen. Een bal, bellenblaas of een leuk spel doen het meestal wel goed in het park. 

10. Koelbox
Niets lekkerder dan ijskoude limonade en ijsjes uit de koelbox. Heb je geen koelbox of vind je dit niet handig? Dan doet een diepvriestas van de supermarkt ook het kunstje voor je. Enjoy!


Lees ook: Monday Musthave: baby badpakjes.

Anne 

Reageer