10 onmisbare reisapps

Na een periode van reizen ben ik er achter dat er apps zijn die heel fijn zijn om te hebben tijdens je vakantie. Mocht je dus een vakantie op de planning hebben staan, vergeet dan niet deze tien handige apps te downloaden. Deze apps helpen je, zodat jij op vakantie weer meer tijd hebt om met je kids te spelen (of een tijdschrift te lezen natuurlijk!).

app1

1. Snapseed

Wil je jouw vakantiefoto’s nog mooier maken? Bewerk ze dan met Snapseed van Google. Deze gratis app maakt foto’s bewerken op de smartphone supersimpel. De foto’s kun je direct delen via social media.
iOS en Android

2. Duolingo

Met Duolingo leer je binnen een korte tijd de basics van een nieuwe taal. Na een paar lessen kun je jezelf al redden in een onbekend land. De app leert je lezen, schrijven en spreken, en bevat ontzettend veel verschillende oefeningen.
iOS en Android

3. PackPoint

Met PackPoint wordt inpakken wel heel gemakkelijk. Het geeft je een lijst met alles wat je nodig hebt voor allerlei soorten trips. Je vult jouw bestemming in, de duur van de reis en het soort reis. De app helpt je met het maken van de paklijst.
iOS en Android

app2

4. Postagram

Met Postagram kun je eenvoudig jouw vakantiefoto’s omzetten tot echte kaarten. Deze stuur je direct via de app naar vrienden of familie. Maak of upload een foto, vul het adres in, en de mensen van Postagram sturen hem als ansichtkaart op.
iOS en Android

5. Stay.com

Stay.com is een reisapp voor reizigers die op zoek is naar unieke plekken. Met Stay.com vind je - dankzij de tips van local experts, zoals koks, DJs en kunstenaars - gezellige cafés, restaurants en winkels in een stad. Je kunt jouw eigen reisgids maken, samen met jouw medereizigers. Alles is gratis te downloaden, zodat je geen last hebt van torenhoge roamingkosten.
iOS en Android

6. XE Currency

Ga je naar een land waar ze niet met de Euro betalen? Gebruik dan XE voor de actuele wisselkoersen. De koersen zijn altijd up to date en je kunt de app eenvoudig voor je laten rekenen. Nooit meer vergissen bij het omrekenen.
iOS en Android

app3

7. Uber

Een taxi is zo 2015, tegenwoordig pak je een Uber. Uber is een geweldig alternatief voor taxi’s of het openbaar vervoer. Open de app, bestel jouw rit en jouw chauffeur komt meteen naar je toe. De bestuurder van de auto weet precies waar je heen moet en je kunt betalen via jouw creditcard, of cash. Je kunt zelfs de chauffeur beoordelen na de rit.
iOS en Android

8. Google Translate

Vind jij het ook lastig een menukaart in het Italiaans of Spaans te ontcijferen? Geen probleem! Met de Google Translate app hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Na het installeren van de app kun je de taal die jij nodig hebt downloaden en de app offline gebruiken. Met de camera van jouw telefoon maak je een foto waarna de tekst direct vertaald wordt of je kunt de tekst zelf intypen.
iOS en Android

9. AroundMe

Op zoek naar een pinautomaat, tankstation, dokter, taxistandplaats of drogist? Met AroundMe vind je direct wat je nodig hebt.
iOS en Android

10. Babyphone G3

Neem je je eigen babyphone mee dan kan je maar 50 meter van je hotelkamer of appartement. Daarom vind ik vooral op vakantie de babyphone G3 app onmisbaar. Even een koffie of wijntje om de hoek doen. Of baby lekker aan het slapen in de hotelkamer en jullie willen even samen een hapje eten beneden in het restaurant dan is deze app een must voor een hele fijne vakantie vol quality time met je man!
iOS en Android 

Over Bettina 
Bettina Neseker (35) is oprichtster van CITYMOM.nl de hotspot en lifestyle website voor moeders in de stad waar je inspiratie kan vinden op het gebied van o.a. kindermode, kinderkamers, kindvriendelijke reizen en hotspots. Samen met haar vriend en hun dochter Bobbi (3.5) en zoon Fitz (3 maanden) woont zij in Amsterdam Oud-West. Volg Bettina ook via Instagram! 

Bettina Neseker

Reageer