10 tips: Met kids in Kopenhagen!

Denenmarken is uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke vakantieland! Kopenhagen is een heerlijke stad die zeker geschikt is om met kinderen heen te gaan. De stad is schoon, overzichtelijk, vriendelijk en ze zijn nogal biologisch ingesteld. Ook niet slecht voor je kind… Het is perfect voor een korte citytrip want maar drie kwartier vliegen! En mocht je met de auto willen dan is het 750 km vanaf Utrecht. Eenmaal aangekomen dan is het openbaar vervoer voordelig: als volwassene mag je twee kinderen onder de 12 jaar gratis mee laten reizen. Ook is Kopenhagen een perfecte stad om op de fiets te verkennen. Ze verhuren overal fietsen, ook met kinderzitjes en kinderfietsen!

Wij sliepen in het Axel Guldsmeden Hotel, die ook een vestiging hebben die Babette Guldsmeden heet. Echt een aanrader. Kinderstoelen & kinderbedden waren aanwezig. Maar ook een kamers met een stapelbed voor kinderen. Ik heb ook goede verhalen gehoord over het Avenue Hotel waar ze familiekamers hebben en ook babybedjes en stoelen. En zelfs speelgoed! Scheelt weer ruimte in de koffer. Eten kan ook overal heerlijk. Wij hebben gegeten bij Granola, Bio Mio & Mothers. Overal zijn kinderstoelen aanwezig!

10 to do's met kids in Kopenhagen

KH1

1. Nyhavn moet je natuurlijk gezien hebben! De kleurige haven met bootjes.

2. Tivoli is een heel oud mooi pretpark midden in de stad. Alleen in de zomer open en tijdens Halloween en met Kerst. Dus mocht je in de zomer in Kopenhagen zijn, maak er dan zeker een ritje in één van de vijf achtbanen of een van de andere 25 attracties.

KH2

3. Pretpark Bakken ligt iets uit de stad maar dichtbij in een mooi natuurgebied. Bakken is geopend in 1583 en is daarmee het oudste pretpark ter wereld.

4. Copenhagen Zoo: altijd goed een Dierentuin natuurlijk! Er is een speciaal kindergedeelte waarin kinderen uitgelegd krijgen hoe ze de dieren moeten verzorgen. Copenhagen Zoo is een van de oudste dierentuinen van Europa.

KH3

5. Schaatsen: Ben je in de winter in Kopenhagen? Ga dan naar Kongens Nytorv, een groot plein met in de winter een grote ijsbaan.

6. Er zijn vele musea in de stad waar het ook leuk is om met kinderen naar toe te gaan: het Guiness Museum of World Records, The National Museum, Post & Tele Museum, het Tycho Brahe Planetarium, National Aquarium, National Gallery of Denmark, Zoological Museum, het Louis Tussaud Wassenbeeldenmuseum en het Experimentarium. Bij deze laatste kunnen kinderen zelf proefjes en experimenten doen. 

KH4

7. De mooie speeltuin Brumleby is klein maar heeft een mooi design en bestaat uit verschillende huisjes.

8. Ook in Christianshavn, het gebied waar de hippie community leeft van Denemarken is een leuke plek om rond te wandelen en voor kids om te spelen, in de speeltuin of in de zomer aan het meer. 

KH5

9. Kongens Have is een mooi park, waar je een speelplek hebt en in de zomer ook voorstellingen voor kinderen zijn. 

10. Mocht je in Kopenhagen zijn als het warm weer is, dan zijn er veel pierebadjes in de parken, zoals Skydebanehaven in Vesterbro en Nørrebro Park. Of ga naar het openlucht zwembad in de haven langs Islands Brygge. Op 5 km van het centrum ligt het Ammager Strand. Kilometers witte zandstranden! Dit stadsstrand is aangelegd op een smal schiereiland: het Amager Strandpark. Op 30 minuten rijden van Kopenhagen zijn er nog meer stranden te vinden! 

Over Bettina 
Bettina Neseker (35) is oprichtster van CITYMOM.nl de hotspot en lifestyle website voor moeders in de stad waar je inspiratie kan vinden op het gebied van o.a. kindermode, kinderkamers, kindvriendelijke reizen en hotspots. Samen met haar vriend en hun dochter Bobbi (3.5) en zoon Fitz (3 maanden) woont zij in Amsterdam Oud-West. Volg Bettina ook via Instagram! 

Bettina Neseker

Reageer