10 tips: overleef shoppen met de kids!

Een dagje shoppen is voor alle vrouwen één van de favo's, dus ook voor mommy's! Lekker rondstruinen langs boetiekjes met allerlei moois, om tussendoor te genieten van een lekkere cappuccino op het terras. Heerlijk! Helaas gooien de kleintjes vaak wat roet in het eten, want die zijn waarschijnlijk wat eerder klaar met winkelen dan jij. Dit betekent niet dat jij nooit meer kunt shoppen, want met deze mega handige tips bezorgen we jou misschien tóch een relaxt shopdagje. Lees je mee?

 Beeld 10 tips

1. Wees goed voorbereid

Niets is zo belangrijk als goed voorbereid van huis te gaan. Bedenk van tevoren naar welke winkels je wilt gaan en wat de handigste (lees: kortste) route is. Ook een bare essential voor in de handtas: wat snoepjes en klein speelgoed. Dit kun je altijd tevoorschijn toveren als het echt nodig is.

2. Ga op tijd de deur uit

Als je vroeg op pad gaat, is het op de weg nog lekker rustig. Ook is het in de meeste steden ’s morgens nog niet al te druk en manoeuvreer jij de kinderwagen net iets makkelijker door alle steegjes en straatjes. Handig!

 3. Neem een partner in crime mee

Samen shoppen met een vriendin is niet alleen gezelliger, het is ook enorm handig. Als jij iets wilt passen, kan zij even opletten en andersom. Zijn er even geen vriendinnen beschikbaar, dan kun je altijd Mr. Husband meenemen. Die vindt het vást geen probleem om buiten te wachten met de kids. Met als beloning dat jij een sexy jurkje koopt voor jullie volgende datenight!

 4. Zorg voor afleiding

Alle kleintjes houden van spelletjes, dus maak van jullie dagje uit ook een spel. Zeg bijvoorbeeld “Ik zie wat jij niet ziet en het is groen”, en neem iets in gedachten in een rekje of op een plank. Laat alle kleurtjes van de regenboog passeren, dan zijn jullie wel even bezig. Hoera!

5. Las een pauze in

Kinderen moeten af en toe even stoom afblazen. Ga halverwege de dag naar een speeltuintje in de buurt of bezoek een kindvriendelijk café’tje of restaurant. Hema heeft vaak ook kinderhoekjes, waar alle kids naar hartenlust kunnen spelen.

6. Need for speed

Misschien droom je al weg bij het idee van de eerder genoemde cappuccino, maar misschien moet je de verwachtingen een beetje aanpassen. Zodra je merkt dat je kinderen moe zijn, geef dan wat extra gas en ga niet te laat richting huis. Het is ook geen straf om daar een home made bakkie pleur te drinken!

 7. Op de heup

Kinderen vinden het soms fijn om op dezelfde hoogte te kijken als jij. Neem ze daarom af en toe op de heup. Dit is niet alleen gezellig, het zorgt ook voor een beetje afwisseling voor jullie allebei. 

 8. Geef ze een belangrijke taak

De meeste kinderen vinden het fijn om een beetje in charge te zijn. Kan je oudste bijvoorbeeld al lezen en je jongste niet? Geef de oudste dan een lijstje met drie winkels en vraag of hij of zij elke keer hardop de namen van de winkels opnoemt als deze in het zicht zijn. Dan geef je de jongste de taak om te wijzen in de richting van de goede winkel. Leuk!

 9. Adem in, adem uit

Misschien doe je alles volgens het lijstje, maar heeft één van jouw kleine schatjes alsnog een mental breakdown in de winkel. Dan zit er maar één ding op: blijf rustig in- en uitademen. Bedenk ook dat dit alle ouders een keertje overkomt.

10. Beloon goed gedrag

Beloof dat als alles een beetje gezellig verloopt, er aan het einde van de dag een heerlijk frambozenijsje of een leuk speelgoedje op ze wacht. Beloon ze bijvoorbeeld met één van de leuke dingetjes hieronder. Succes (bijna) gegarandeerd!

origami konijn lamp mintCozyKidz
€ 44,95
SIKU 1405 Lamborghini Gallardo PolitieSiku SikuBol.com
€ 5,49
Happy Horse Wasbeer Rabi KnuffelHappy Horse Bol.com
€ 17,90

Elien 

Reageer