10 tips voor een budget interieur make-over

Is de slaapkamer van één van je kids toe aan een make-over, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Een nieuwe look voor de kinderkamer hoeft helemaal niet veel geld te kosten, mits je slim omgaat met je geld. Wij verzamelden tien simpele tips om met bestaande spullen of goedkope woonaccessoires de kamer een geheel nieuwe look te geven, zonder dat je een dief bent van je eigen portemonnee. Lees mee!

kinderkamer


1. Houd de basis clean

Regel nummer een als het op budget aankomt; houd de basis zo neutraal mogelijk. Zo hoef je niet iedere keer wanneer je kind genoeg heeft van die knalroze muur, weer met een pot verf aan de slag te gaan. Houd de basis wit en kies voor eenvoudige meubels. Breng vervolgens kleuraccenten aan met de accessoires, deze zijn veel goedkoper en makkelijker om zo nu en dan te vervangen. 

2. Laat je kind meebeslissen

Deze tip is een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar laat waar mogelijk je kind meebeslissen over de accessoires voor zijn of haar nieuwe kamer. Wil je jouw kind ook de waarde van geld bijbrengen? Stel dan een budget vast en maak er een spel van om samen zoveel mogelijk leuke spulletjes te vinden binnen het door jou vooraf vastgestelde budget. Let's have fun! 
 

budget


3. Hang ansichkaarten & posters op

Een hele simpele en goedkope manier om een kinderkamer op te leuken is door middel van ansichkaarten en posters. Deze krijg je soms gratis bij tijdschriften of in winkels, maar zijn ook niet heel erg duur om aan te schaffen. Je kunt ook mooie afbeeldingen of foto's uit tijdschriften knippen en deze inlijsten of met leuke washi tape aan de muur bevestigen. Easy! 

4. Koop een nieuw dekbedovertrek

Nog een inkoppertje, maar oh zo waar: een mooi dekbedovertrek kan hét verschil maken in een kinderkamer en ze zijn ook niet heel erg duur om aan te schaffen. Bovendien vinden kinderen het ook superleuk om ze cadeau te krijgen voor bijvoorbeeld hun verjaardag of voor de feestdagen. Ha! Sla je meteen twee vliegen in één klap. 
 

budget


5. Hergebruik potjes

Hergebruik je weleens spullen die achterin de kast zijn belandt, maar die misschien wel een hele handige functie kunnen hebben? Denk bijvoorbeeld aan lege jampotjes; misschien gooi je ze normaal gesproken weg, maar na een grondige afwasbeurt kun je ze nieuw leven inblazen als bijvoorbeeld opbergpotjes voor pennen, stiften of kraaltjes. Handig toch? En het omgekeerde kun je ook met zijn speelgoed doen.

6. Schaf een paar mooie opbergdozen aan

Leuke opbergdozen zijn helemaal niet duur, maar hebben wel een groots effect op de uitstraling van de slaapkamer van je kids. Behalve dat ze ervoor zorgen dat hun kamer lekker opgeruimd blijft, zijn ze vaak beschikbaar in hele leuke prints en soorten en dus ook een superleuke accessoire om de kamer mee op te leuken. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!
 

kinderkamer


7. Mix & match oude en nieuwe spullen

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om alles nieuw te kopen; meestal is dit niet nodig. Sterker nog: het is hartstikke leuk om oude en nieuwe meubels met elkaar te mixen. Zo krijgt de slaapkamer van je kids een unieke look en ziet het er niet uit alsof je rechtstreeks alles bij een winkel hebt gekocht. 

8. Zet planten in hun kamers

Je denkt er misschien niet zo snel aan voor een kinderkamer en het hangt ook weer een beetje af van de leeftijd van je kinderen, maar planten kunnen de boel behoorlijk opvrolijken. Bovendien zijn planten ook heel erg goed voor de gezondheid van je kind. Ze verhogen de luchtvochtigheid en verminderen de aanwezige stof met 30% zodat je minder kans hebt op verkoudheid en sufheid. Go green!
 

budget


9. Ga samen naar een rommelmarkt

Niet alleen budget-wise een slimme keuze: rommelmarkten of Marktplaats afstruinen. Op tweedehands markten of websites kun je namelijk hele unieke meubels voor een prikkie aanschaffen. Bovendien is het meteen een superleuk uitje voor jou en je kids voor in het weekend. Shop ze!

10. Begin samen aan een leuk DIY project

Laat je inspireren door een leuk DIY (Do It Yourself) project. Timmer bijvoorbeeld van een aantal goedkope kratjes een kast aan de muur of beschilder oude jampotjes samen met je kids om spulletjes in op te bergen. De allerleukste DIY ideeën vind je op onze Pinterest pagina. Hallo, crea mom! 

 

Lees ook: dit is dé trendkleur van 2016.

Anne 

Reageer