10x Ibiza's meest kindvriendelijke strandtenten

Ibiza is mijn lievelings vakantiebestemming! Ook sinds ik kinderen heb blijf ik naar dit eiland terug gaan. Er zijn zoveel leuke stranden, iedere keer ontdek ik weer nieuwe. Het is wel een must om een auto te huren, ook al is Ibiza een relatief klein eiland (41 km lang en 20 km breed). Veel stranden zijn namelijk bijna niet met het openbaar vervoer te bereiken. Niet ieder strand is geschikt voor kinderen, sommige hebben ook stenen bijvoorbeeld. Op veel stranden heb je fijne strandtenten waar je heerlijk kan lunchen. Vandaag deel ik mijn 10 favorieten met jullie, allemaal kindvriendelijk natuurlijk!

citymom-ibiza-1

1. El Chiringuito
Mijn favo plek om te lunchen op het strand is El Chiringuito. Hier ga ik altijd wel een keer heen. Vergeet niet een Italian Buratta te eten, heerlijk! Tijdens de zomer zijn er iedere dag ook activiteiten voor kinderen en worden ze vermaakt. Zodat je ook even tijd hebt om met manlief te zijn of bij te kletsen met vrienden.

2. Jockey Club
Bij de Jockey Club serveren ze het eten ook bij je strandbedje! Lekker makkelijk en relaxed als je met kinderen bent want die hebben niet altijd zin om stil te zitten en zo kunnen ze fijn in het zand spelen.

citymom-ibiza-2

3. Babylon beach bar
Bi Babylon is alles biologisch en lokaal geproduceerd, tevens erg kindvriendelijk om te lunchen maar minder kindvriendelijk om te liggen, dus beste om er alleen voor lunch heen te gaan. Er is ook een kinderhoek.

4. Experimental Beach
Een van mijn favoriete plekken om de zonsondergang te zien op Ibiza is Experimental Beach. Nippend aan een cocktail is het uitzicht over natuurreservaat Ses Salinas heel indrukwekkend. Je kan er niet echt zwemmen maar zit wel met je voetjes in het zand. Er zijn kinderstoelen aanwezig. En check meteen het leuke winkeltje als je er toch bent.

citymom-ibiza-3

5. Atzaro
Bij de beachclub van Atzaro op Cala Nova hebben ze een kidscorner compleet met een klein houten bootje, volgeladen met allerlei speelgoed voor jong en oud.

6. Elements
Op het strand van Benirras in het noorden is het heerlijk eten bij Elements. Ze hebben er kinderstoelen en een kindermenu. Het winkeltje erbij is ook een aanrader…

citymom-ibiza-4

7. Tropicana
Strandtent Tropicana is een populaire strandtent onder de Nederlanders. De service is er super maar het fijne is dat er ook opvang is zodat jij ongestoord kan eten of een duik kan nemen in de zee en je kids zich niet hoeven te vervelen.

8. Pura Vida
Pura Vida ligt aan een beschutte baai; Playa Niu Blau. Het terras van Pura Vida ligt direct aan het strand. In mei en juni kun je er elke dinsdag en vrijdag uitgebreid lunchen met een live DJ die lekkere lounge muziek draait, terwijl je kind(eren) vermaakt worden op het strand of van hun kindermenu genieten. Er wordt met ze geknutseld en spelletjes gedaan!

citymom-ibiza-5

9. Ses Roques
Het strand van Platja de Cala Comte vind ik een van de mooiste! Het water is echt helderder dan helder en het lijkt wel alsof je je op de Caribean waant! Het enige nadeel vond ik dat het wel een beetje druk is.. Maar toch is het een aanrader om erheen te gaan. We hebben heerlijke verse vis geluncht bij Ses Roques. Het ligt een beetje hoger waardoor je echt een waanzinnig uitzicht hebt. Dit is trouwens geen strandtent, maar meer een restaurant! Maar het eten is er echt heerlijk! Voor kinderen hebben ze een speciaal kindermenu.

10. Ria’s Bar
Mijn laatste ontdekking is Cala Pada. In tegenstelling tot Platja de Cala Compte is het er lekker rustig. Je moet zeker even lunchen bij Ria’s Bar waar een heerlijke relaxede vibe hangt. Ze hebben op de kaart pannenkoeken voor kinderen staan en ook een speciale kindertafel!

Over Bettina 
Bettina Neseker (35) is oprichtster van CITYMOM.nl de hotspot en lifestyle website voor moeders in de stad waar je inspiratie kan vinden op het gebied van o.a. kindermode, kinderkamers, kindvriendelijke reizen en hotspots. Samen met haar vriend en hun dochter Bobbi (3.5) en zoon Fitz (3 maanden) woont zij in Amsterdam Oud-West. Volg Bettina ook via Instagram! 

Bettina Neseker

Reageer