10x wat je nooit zou doen als moeder, maar nu toch doet!

Er zijn van die dingen waarvan je tijdens je zwangerschap (en daarvoor) riep: "Dat ga ik echt nóóit doen als ik moeder ben!" Inmiddels weet je waarschijnlijk beter. Ook jij ruikt aan de luier van je baby of hij verschoond moet worden en eet zonder blikken of blozen het afgesabbelde laatste stukje koek op omdat je kind niet meer wilt... normaalste zaak van de wereld, toch?! 

plaatje-10x

1. Onderhandelen met je kind
Hoewel je van te voren had bedacht dat jij de baas bent – en niet je kind – is dit in de praktijk toch net even iets minder makkelijk. Soms moet je je kind het gevoel geven dat ze ook iets te zeggen hebben. Onderhandelen met je kind is dan best een leuke manier om tot een compromis te komen. Win-win situatie!

2. Je kind in jouw bed laten slapen
Veel ouders in spé roepen heel hard dat hun baby écht het bed niet bij hun in komt. Maar als je al drie uur met een huilende baby heen en weer hebt gelopen en hij is eindelijk stil als ‘ie tussen jullie in ligt, geloof ons, dan laat je ‘m wel liggen hoor!

3. Je kind op de tablet laten spelen
Hoe stellig je ook was toen je zei dat jouw kind nooit filmpjes op de tablet zou kijken… zo fijn is het dat je even een halfuurtje voor jezelf hebt als je kind de tablet heeft. Kan je in-de-lijk die berg was even wegstrijken!

4. Fastfood eten
Toen je zei dat jouw toekomstige kinderen nooit fastfood te eten zouden krijgen, was je duidelijk nog geen moeder. Inmiddels weet je heel goed dat je het als ultieme joker in kunt zetten – “Als je nu dit of dat doet, gaan we daarna lekker patatjes eten”- en vind je het stiekem zelf ook soms wel lekker makkelijk!

5. Iedereen stalken met foto’s van je kind
Want de zesde foto van je kind met een gekke zonnebril is nog nét zo leuk als de eerste!

6. Afgekloven stukjes koek die je kind niet meer wilt, zelf opeten
Toen je nog geen kids had, walgde je als je een moeder het afgelebberde koekje van haar kind zag opeten. Inmiddels weet je niet beter en stop ook jij menig ‘afdankertje’ in je mond.

7. Je man ‘papa’ noemen
Nu je man vader is, heb je een hele andere kant van hem ontdekt. Je kunt het uitstellen, maar er komt een dag dat je hem ‘papa’ gaat noemen. Totaal niet sexy, maar je ontkomt er niet aan!

8. Kinderliedjes zingen in het openbaar
“Dat ga ik dus écht niet doen” riep je nog met je zwangere buik. Inmiddels loop je ook zingend achter de kinderwagen, want ja… die glimlach van je kind doet je vergeten dat er überhaupt nog andere mensen op de wereld zijn.

9. Ruiken of je baby verschoond moet worden
De ‘signature move’ van elke ouder is toch wel het snuffelen aan de luier van hun baby. Het is namelijk enorm effectief en tijdsbesparend. Je zweerde dit nooit te doen als moeder, maar laat ons raden: je doet het toch?!

10. Met prinsessen bedrukte kleding kopen
De eerste twee jaar is dit issue nog totaal niet aan de orde, want nu kun je elke outfit tot op de laatste sok bepalen zonder tegenwoord (heerlijk!). Maar op een gegeven moment ontkom je er niet meer aan om iets met een prinsessen- of Cars opdruk te kopen. Hopelijk voor jou, blijft het alleen een pyjama!

Samantha 

Reageer