3x dagje weg in eigen land

De zomervakantie staat weer voor de deur en je kind is door het dolle. De komende zes weken staan in het teken van leuke dingen doen, luieren en plezier maken. Omdat je niet zes weken thuis wilt zitten, hebben wij drie leuke uitjes voor je op een rij gezet. Allemaal met de trein! Waarom? Omdat kinderen van 4 t/m 11 jaar met het Kids Vrij abonnement op hun eigen OV-chipkaart gratis mee kunnen reizen met hun ouders. Dagjes weg in eigen land worden zo een stuk leuker!

kidstoday ns kids app

1. Beleef het sprookje in de Efteling

Welk kind vindt het niet geweldig? Een zweefvlucht maken door een woud met elfjes en trollen, gieren van het lachen tijdens een spannende boottocht door de verboden stad, óf - speciaal voor alle stoere kids – een coole rit in één van de vele achtbanen. Met de trein ben je zó in het magische park en dan kan het genieten beginnen!

2. Cultuur snuiven in het Rijksmuseum

Met deze leuke actie van de NS is het natuurlijk extra aantrekkelijk om samen met je kind een dagje Amsterdam te plannen. En als je er dan toch bent, mag een bezoekje aan het Rijksmuseum niet ontbreken. Van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis - van de Middeleeuwen tot nu - zal je kind behoorlijk onder de indruk zijn.

3. Uitwaaien op het strand van Zandvoort

Luieren op een strandbedje, samen limonade drinken bij een gezellige beachclub en een lange wandeling maken om ondertussen de mooiste schelpen te verzamelen; dat is een dagje Zandvoort! Sit back and relax, want waarom zou je met de auto in de file gaan staan als je ook zo de trein in kunt stappen?

Tip!

Kids will be kids en daarom is er de NS KidsApp, zo hoeft je kind zich niet te vervelen tijdens de treinrit. De NS KidsApp geeft aanwijzingen op de telefoon zodat jullie samen een eigen film kunnen maken waar ook de virtuele monsters Oei & Knoei in te zien zijn. Jij en je kind zijn zowel acteur als cameraman en de app geeft jullie alle regieaanwijzingen. Jullie spelen samen met geanimeerde karakters de hoofdrol waarbij je moet reageren op speciale effecten. Springen over een bal, de scheet ontwijken van één van de monsters en een donker hoekje filmen om de schuilplek van Knoei te vinden; alles voor een leuke film! Op deze manier vlieg de treinrit voorbij. Kijk daarna meteen terug wat jullie hebben gefilmd en deel het filmpje op social media met #nskids. Zo maken jullie ook nog eens kans op een verrassingsuitje met de trein voor de hele familie (max. 5 personen)! Download de NS KidsApp nu voor IOS of Android!

Samantha 

Reageer