4 x recepten voor gezond ijs voor kinderen

Hi, ik ben Sanne van Rooij, 27 jaar en heb een dochtertje, Liva, van anderhalf. Op mijn blog Living The Green Life schrijf ik over plantaardige voeding. Op Kidstoday deel ik makkelijke én voedzame recepten voor de kleintjes, geef ik tips en deel ik leuke kidsproof hotspots. Deze keer: 4 recepten voor gezond ijs voor kinderen. Kijk mee!

Bessen ijs

bessenijs

Ingrediënten
Twee rijpe, bevroren bananen
Handjevol blauwe bessen
Scheutje plantaardige melk
Eetlepel chiazaad
Theelepel kokosbloesemsuiker
Toppings naar keuze

Bereiding
Doe de bananen samen met de plantaardige melk in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je zacht ijs overhoudt. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en mix nog ’n keer twee minuten. Schep je ijs in een grote kom en versier het met je favoriete fruit, kokos, moerbeien of ander lekkers.

Dadelijs

dadelijs

Ingrediënten
2 bevroren bananen (leg ze de avond voordat je het ijs wil maken in de vriezer)
25ml plantaardige melk (zoals ongezoete amandel- of hazelnotenmelk)
1 theelepel kokosbloesemsuiker
3 grote, zachte dadels

Bereiding
Doe de dadels in je blender en mix tot er nog maar kleine stukjes overblijven. Haal deze er vervolgens uit en zet de kruimels in een bakje apart. Doe de bevroren banaan en de hazelnootmelk in je blender, mix tot er een gladde ‘pap’ ontstaat. Voeg de dadels en de kokosbloesemsuiker toe en mix nog ongeveer 30 seconden.

Acai ijs

acai ijs

Ingrediënten
Een pakje bevroren acaipulp
Twee eetlepels verse citroensap
Sap van twee sinaasappels
Een rijpe bevroren banaan
Een rijpe bevroren mango
Toppings naar keuze

Bereiding
Pers je sinaasappels en een halve citroen. Doe de sap hiervan samen met de acaipulp in je blender tot je een dikke smoothie hebt: dit is de basis. Vanuit hier kan je allerlei lekkere vruchten toevoegen om je bowl extra lekker en extra gezond te maken. Mango en banaan zijn heerlijk, maar ook lekker (op de foto): bosbessen en bramen.

Chocolade ijs

chocolade ijs

Ingrediënten
– Drie bevroren (erg rijpe) bananen
– 60 ml water of amandelmelk
– Eén theelepel kaneel
– Twee eetlepels cacaopoeder
– Toppings naar keuze

Bereiding
Supersimpel: doe alle ingrediënten in je blender en mix tot je een crème hebt. Schep er eventueel wat kokos en kaneel overheen en je kunt genieten.

Tot volgende maand! 

Sanne 

Reageer