5 tips voor een ultieme kinder Oud & Nieuw

O&N

Het einde van het jaar is in zicht en een vers nieuwjaar staat weer voor de deur. Ieder gezin viert de jaarwisseling weer anders. Vaak is Oud & Nieuw toch meer een feest voor volwassenen onder elkaar, maar er zijn genoeg leuke activiteiten te bedenken voor gezinnen tijdens  en rond de jaarwisseling. Het ene gezin brengt Oud & Nieuw door in een bungalowpark met vrienden en het andere gezin blijft lekker thuis om het nieuwe jaar knus in te luiden. Hoe Oud & Nieuw bij jullie wordt gevierd hangt ook af van de leeftijd van je kind(eren). Heel kleine kinderen slapen bijvoorbeeld vaak nog door de jaarwisseling heen. Zijn je kinderen al wat groter? Misschien staat er wel een leuke activiteit voor je kleine in onze top 5 om het feest ook voor hen zo special mogelijk te maken.

1. Olliebollen Bakken!

Is je kind al oud genoeg om in de keuken te komen helpen? Geef hem of haar een koksmuts en een taak bij het Mengen/draaien/serveren van de olliebollen of andere nieuwjaarshapjes.

 2. Tijdcapsule

Neem een lege schoenendoos en vul deze samen met je kind(eren) door er allemaal (ieder gezinslid) één item in te doen die een bijzondere betekenis heeft op dit moment. Begraaf de doos in de tuin of berg hem goed op als jullie niet in het bezit zijn van een tuin. Spreek af om de doos over vijf jaar op te graven en terug te kijken op dit moment.

3. Herinneringen- en Wensenboek

Haal met je kind herinneringen op van het afgelopen jaar. Wat vond je kind het leukst? Misschien voor het eerst naar school, een gave vakantie of een verjaardag. Je kind kan deze herinneringen tekenen of misschien al wel opschrijven. Vraag vervolgens naar hun wensen en voornemens voor het nieuwe jaar. Wat zou je heel graag willen volgend jaar? Ook dit kan je kind zelf vastleggen door een tekening te maken of een verhaaltje te schrijven. Volgend jaar kunnen jullie het boek samen weer doornemen en misschien zelfs aanvullen. Ps. Ook leuk voor later!

4. Wakker blijven, wakker blijven, wakker blijven 

Vaak willen kinderen opblijven tot het vuurwerk aan toe. Als moeder kun je het beste inschatten of je kind dit vol kan houden. Houdt je kind het niet vol en heeft hij of zij aangegeven het vuurwerk niet te willen missen? Verzeker je kind dan hem of haar op tijd wakker te maken (en di took doen), zodat zij de daadwerkelijke jaarwisseling niet missen.

5. Pyjama party 

Blijven jullie dit jaar lekker met het gezin thuis met Oud & Nieuw of vieren jullie het bij anderen? Niets leuker dan de blits maken in je toffe pyjama!

 

Claesens OnesieClaesen's Happybee
€ 34,95
Lange fluwelen pyjamaKiabi KIABI
€ 15,00
PyjamaClaesen's Kleertjes.com
€ 39,99 € 27,99
Lange fluwelen pyjamaKiabi KIABI
€ 13,00
Claesen's pyjama setClaesen's Olliewood
€ 39,95 € 23,97
Claesens PyjamaClaesen's Kinderkleding-tekoop
€ 39,95 € 21,97
Beeren Bodywear Pyjama DonkerblauwBeeren bodywear Brandkids
€ 9,95
Molo pyjama BOYMolo Kixx Online
€ 39,95 € 23,97
Little Blond - 2-delige pyjama - Let's go to the circus - 2 yearBol.com
€ 24,95
Lange pyjama met leggingKiabi KIABI
€ 13,00
Lange pyjama van katoenKiabi KIABI
€ 12,00
Mango Kids pyjamaMango Kids wehkamp.nl
€ 22,99 € 14,99

Meer pyjama's voor jongens of meisjes shoppen?

Kim Denie

Reageer