5 x quality time voor jezelf in de zomer

Hey mommy! Ben je toe aan wat tijd voor jezelf? Wil je even ontsnappen aan je werk, het huishouden, de kinderen of het huishouden? We zijn allemaal maar 'druk, druk, druk, druk' en daarom is het des te belangrijk om eens wat quality time met onszelf in te plannen. Even helemaal niets aan je hoofd en lekker in je eentje tot rust komen. Wij hebben daarom alvast zes super ontspannende ideeën voor me-time in de zomer voor je op een rij gezet. Hoef jij je daar in ieder geval niet meer druk om te maken. Read on! 

metime

1. Boek een pedicure
In de zomer mag er weer volop met de voetjes gepronkt worden. En dan is het wel zo fijn als die voeten er ook een beetje verzorgd bijlopen. Boek een pedicure en laat je voeten lekker onder handen nemen. Tip: laat je nagels lakken met gellac in plaats van gewone nagellak. Met een beetje geluk blijft het de hele zomervakantie goed zitten en heb er geen omkijken meer naar. We worden al zen van de gedachte... 

2. Kom in beweging
Ok, dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig: sporten om tot rust te komen. Maar het werkt écht! Sporten geeft je namelijk meer energie, bevordert je nachtrust, bestrijdt vermoeidheid, verbetert je conditie en verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Tijdens het sporten kun je even alles van je af laten glijden doordat je met je lichaam bezig bent. En mooi meegenomen: je werkt ook nog eens aan een strakker lijf. Go sporty mom!

3. Sla dat boek open
De meest bekende vorm van me-time: lezen. In de zomer is niets heerlijker dan lekker in het zonnetje te zitten met een goed boek of een fijn tijdschrift. Door je te verliezen in een verhaal, hoef je even niet met je eigen gedachtes bezig te zijn. En dat werkt super ontspannend. Probeer het maar eens! Niet zo'n lezer? Installeer Netflix op je tablet of telefoon en ga lekker bingewatchen in het zonnetje. 

4. Verwen jezelf
Je gaat shoppen en komt terug met... kleding voor je kind. Ok, deze keer dus niet. Ga winkelen en spreek af dat je alleen iets moois voor jezelf mag kopen. Het is heus niet zo dat manlief of de kids het niet verdienen, maar het gaat nu even om jou! En daarna trakteer je jezelf heerlijk op een lunch van je favoriete lunchplekje in de zon. Waarom? Omdat je het waard bent! 

5. Plan een weekendje weg
Plan zo nu en dan een dag of weekendje weg. Alleen of met vriendinnen: het is maar net waar jij van tot rust komt. Vraag je partner of opa en oma om op de kinderen te passen en geniet met volle teugen van je tijd alleen. Me-time is niet egoïstisch, het zorgt er juist voor dat je een gelukkige en betere moeder bent voor je kinderen. Dus, hup. Waar wacht je nog op? Plan een weekendje weg. Kun je er tot die tijd naar uitkijken (minstens zo leuk!).

Lees ook: 8 vakantietips voor thuisblijvers.

Anne 

Reageer