6 leuke apps voor de zomervakantie

In de zomervakantie zijn je kids met lekker weer natuurlijk het liefst lekker buiten aan het ravotten. Maar met het onvoorspelbare weer in Nederland, kan er ook wel eens een regendagje tussen zitten. En hoe fijn is het dan om lekker spelletjes te spelen op een tablet of telefoon? Of wanneer jullie op vakantie gaan, kan een reis met auto of vliegtuig soms nogal lang duren. Onderweg spelletjes spelen biedt dan de uitkomst tegen vervelen. Wij zochten de zes leukste apps voor de vakantie voor je uit. Kijk mee!

vakantie apps

6 leuke apps voor de zomervakantie

1. Toca Nature
Met het spel Toca Nature kun je je eigen natuurgebied inrichten en een speelterrein met vruchten, paddenstoelen of noten creëren waar je eten verzamelt voor je dieren. Dit spel is goed voor urelang speelplezier en ziet er ook nog eens superleuk uit. Hebben dus! 

iPhone en iPad: 2,99
Android: € 0,99 

2. Tuinvogels
Blijf je deze zomer thuis, gaan jullie kamperen of zijn je kinderen echte buitenspelers? Deze app van de Vogelbescherming Nederland leert je kind om alle vogels die om jullie heen vliegen te herkennen. Hoe leuk? 

iPhone en iPad: gratis  
Android: gratis

3. Peppa op vakantie
Misschien kennen jullie Peppa Big van de tv-serie? Dit personage onderneemt in deze app voor iPhone en Android allerlei verschillende activiteiten voor de vakantie zoals zwemmen of een dagje naar het strand. Leuk ter inspiratie. Daarnaast kun je ook meezingen met liedjes of leuke stickers plakken.  

iPhone en iPad: € 3,99
Android: € 4,49  

4. Vakantie-bieb
Een musthave app voor het hele gezin! in de app vind je e-boeken voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar, 9 tot en met 12 jaar en boeken voor 12 jaar en ouders. En met titels als Dummie de mummie, Broederband, Dolfje Weerwolfje, De Grijze Jager en nog veel meer, mag deze app niet ontbreken!  

iPhone en iPad: gratis 
Android: gratis

5. Mouk
Mouk is een beertje die op reis gaat en de hele wereld overfietst. Je kindje kan samen met hem zijn avonturen volgen. Hoewel de animaties in het Engels zijn, wordt er niet veel gesproken. En superleuk: er zit ook een camerafunctie in de app, zodat je met Mouk en zijn vriendjes op de foto kan gaan. Downloaden maar!

iPhone en iPad: gratis
Android: gratis

6. Kids Planet Discovery
De Kids Planet Discovery app laat kinderen kennismaken met landen over de hele wereld aan de hand van mini-games zoals memory, zoekplaatjes, puzzels en poppetjes in klederdracht. Super leerzaam! Let wel: de app is in het Engels. Kan je kind meteen zijn Engels oefenen ;-).

iPhone en iPad: gratis

Anne 

Reageer