7 tips voor gezond zomerhaar

Is de zomer nu dan echt begonnen? Tijd om je haar goed te beschermen! (En te shoppen, héél veel te shoppen, we know). Doordat je met je haar in de zomer met zonlicht, chloorwater of zeewater in aanraking komt, is het een stuk gevoeliger en zal het dus sneller beschadigen. En niemand wil er bij lopen een met een uitgedroogde en futloze haardos, toch? Daarom hebben wij dé 7 tips voor gezond zomerhaar voor jou en je kind op een rij gezet. Laat de zon maar komen!

zomerhaar visual

1. Bescherm je haar
Leuk, zo'n natuurlijke coupe du soleil van de zomerzon. Maar dit is eigenlijk een teken dat je haar aan het uitdrogen is. Draag daarom het liefst je haar vast of bescherm je haar met een leuke hoed of een mode-verantwoord sjaaltje bij langdurige blootstelling aan de zon.  

2. Hydrateren is key
Gaan jij of je kids zwemmen in chloorwater? Maak dan eerst je haar nat. Op die manier neemt het haar minder chloor op. Dan hoef je na het zwemmen je haar alleen nog even uit te spelen met lauw water om het laatste beetje chloor uit je haar te halen.  

Barts ZonnehoedBarts Happybee
€ 22,99 € 6,90
Baby Bee Parfumvrije shampoo & body wash - 235 mlwehkamp.nl
€ 9,99
Barts HoedBarts Happybee
€ 29,99 € 16,49
 

3. Zonnespray away
In de zomer heeft je haar wat extra liefde nodig. Gelukkig zijn hiervoor speciale producten verkrijgbaar zoals spray die de zon tegenhoudt of waar je haar extra door gehydrateerd wordt. En vergeet niet om regelmatig opnieuw te sprayen.

4. Kies conditioner
Een goede conditioner doet wonderen in de zomermaanden. Na een dagje strand is je haar mogelijk beschadigd door zand en het zoute zeewater moet er ook uitgespoeld worden. Gebruik daarom een fijne conditioner met keratine om je haar weer een boost te geven of maak zelf een haarmasker van natuurlijke ingrediënten. 

5. Naar de kapper
Laat je lokken (of die van je kids) regelmatig onder handen nemen door een kapper. Door de zon, het zeewater en chloor splijten de punten van je haar namelijk nóg sneller. Extra reden dus om gewoon om de zes weken weer even bij te kletsen met je kapper.  

Sophie de Giraf Baby Hair & body washSophie De Giraf Bol.com
€ 12,99
Nenuco Shampoo Extra ZachtBol.com
€ 11,05
NAwehkamp.nl
€ 9,95

6. Easy on de stijltang
In de zomermaanden is je haar extra gevoelig. De föhn, krul- of stijltang kun je daarom het beste zo min mogelijk gebruiken of op een lage temperatuur. Laat je haar liever natuurlijk drogen als het kan. 

7. Verzorg je haar
Ondanks al je goede bedoelingen, kan je haar alsnog wat pluizig en stug zijn in de zomer. Gebruik daarom fijne verzorgingsproducten zoals een haarmasker, haarolie of glansspray zodat je ook tijdens de zomermaanden met een gezonde coupe kunt stralen. 

Lees ook: dit moet je weten over sporten tijdens je zwangerschap. 

Anne 

Reageer