8 vakantietips voor thuisblijvers

Gaan jullie deze zomer niet weg met het gezin? Hoewel thuisblijven op het eerste oog misschien wat saai lijkt, is juist het tegenovergestelde waar! Zo kunnen jullie eindelijk optimaal genieten van jullie eigen huis en leuke dingen doen in en om het huis of in de omgeving. Thuisblijven is eigenlijk gewoon het nieuwe weggaan! Nog niet helemaal overtuigd? Lees onze 8 vakantietips voor thuisblijvers en je weet waarom dit de zomervakantie van het jaar gaat worden. Een fijne vakantie! 

vakantietips

1. Interieur make-over
Is het interieur van je woonkamer of de slaapkamer van een van je kids wel toe aan een make-over? De vakantie is de tijd bij uitstek om samen met de kinderen eens lekker te klussen. Bedenk samen wat jullie belangrijk vinden, stel een budget, maak een werkplan en ga lekker samen aan de slag. Samen klussen is niet alleen super leerzaam voor je kids, maar zorgt ook voor een sterke band. En met een nieuw interieur kunnen jullie er weer fris tegenaan na de zomer. Good vibes! 

2. Picknicken
Wie houdt er nu niet van picknicken? Maak samen met je kids een mand vol lekkere broodjes, sapjes, vers fruit en salades en stap op de fiets naar een mooi plekje in de buurt. Een park of bos waar jullie vervolgens al dat lekkers kunnen opsmikkelen. Lees ook: 10 musthaves voor een geslaagde picknick. En in de avond is het natuurlijk tijd voor een fijne BBQ. Zie je nu wel, geen moment van verveling! 

Nobodinoz tipi tent blue zigzagNobodinoz Psikhouvanjou
€ 145,95
Terra Kids - Bestek uit titaanBouw en constructiePlanetHappy
€ 16,89
Petit Monkey 'ster' nachtlampjeBaby- en peuterspeelgoedKixx Online
€ 9,95

3. DIY er op los
Er zijn eindeloos veel leuke DIY's op het internet te vinden. Wat dacht je van samen een moestuin creëren in de tuin of een eigen tipi maken? Lekker wroeten met je handen in het zand of lekker knutselen en creatief zijn. Een super gezellige bezigheid en met een beetje geluk mag het resultaat er ook nog eens zijn. Heb jij straks een knappe moestuin, mede mogelijk gemaakt door je kids ;).

4. Kamperen in eigen tuin
Kamperen, say what? Maar dan wel in eigen tuin of op het balkon natuurlijk! Zet voor je kids een gezellig tentje op en laat ze een nacht slapen in de buitenlucht. Wat een avontuur! Heb je geen (geschikte) tuin of balkon? Zet een tentje op in de woonkamer of maak een slaapplek onder een grote tafel met een hoop lakens en kussen. Gezelligheid! 

vakantietips

5. Filmavond
Organiseer samen met je kids een filmavond. Laat je kinderen zelf bedenken wat het programma wordt voor de avond en maak eventueel 's middags al lekkere, gezonde snacks voor bij de film. Laat je kids 's avonds lekker alle matrassen, dekens en kussens naar beneden halen en zet een leuke film aan voor ze. Hebben jij en je partner ook eindelijk wat quality time! 

6. Zwemmen
Niets zo fijn als heerlijk zwemmen met warm zomerweer. En daarvoor hoef je gelukkig niet per se op vakantie. Want ook in Nederland kun je heerlijk genieten aan het strand, meertjes of gewoon van een opblaasbaar zwembad in eigen tuin. Laat de waterpret maar beginnen!

Frankie&Liberty bomberjackwehkamp.nl
€ 89,95 € 59,95
Luchtbed Pretzel - 160 cmBol.com
€ 15,99
Little David Sandalen KunstofLittle David Kinderkleding-tekoop
€ 69,95 € 34,95

7. Sale shoppen
Iedere zomervakantie kent ook wel een druilerige, regenachtige dag in Nederland. En dan is niets lekkerder om even lekker vanaf de bank nog wat leuke items te scoren voor jezelf of je kids in de sale. Of om alvast de allernieuwste collecties die langzaam binnendruppelen te bekijken. 

8. Samen sporten
Hoewel het er soms misschien bij in schiet, is de vakantie het uitgelezen moment om weer even lekker je sportactiviteiten op te pakken. En misschien komt het er meestal niet van, maar nu kunnen jij en je kind ook nog eens samen sporten. Lees ook: 8 tips voor samen sporten met je kids! 

Anne 

Reageer