Amber: "Toen Nova er was, gingen alle spijkerbroeken de kast weer in"

Maanden voor de uitgerekende datum was ik al druk aan het verzamelen. Ik wist het zeker, mijn baby werd de hipste baby ooit. Mede dankzij alle slapeloze nachten kende ik binnen no-time alle collecties van alle webshops uit m'n hoofd. Had Zara een nieuw baby jurkje? Ik was de eerste die het wist. Baby-uitzetlijst? Ik noemde het klakkeloos voor je op. Ja, ik wist precies wat Nova haar stijl zou worden. Een stijl om trost op te zijn. 

Baby Nova

"Alle drukke printjes gingen de kast weer in en manlief werd op pad gestuurd om zachte rompers te halen"

Toen ze daar eenmaal was, was ze zo veel kleiner en mooier dan ik ooit had kunnen denken. Alle drukke printjes en hippe spijkerbroekjes gingen de kast weer in en manlief werd als de wiedeweer op pad gestuurd om zachte Petit Bateau rompers en pakjes te halen. Ik wilde opeens alles rustig en neutraal, mijn kleine meisje had al zo veel te verwerken op deze nieuwe wereld. Grijs, wit, beige en een beetje lichtroze domineerden haar kast de eerste paar maanden. Zacht katoenen rompertjes, dikke badstof sokjes, warme gebreide vestjes en zelfs cashmere pakjes en jurkjes. Haar outfits zagen er zo lekker en comfortabel uit dat ik me ging afvragen waarom ik dit soort kleren nooit voor mezelf had gekocht.

Petit Bateau Slaapmutsje met ruitmotiefPetit Bateau de Bijenkorf
€ 13,95 € 9,76
Petit Bateau romper lange mouwPetit Bateau Kleertjes.com
€ 16,95 € 13,56
petit-bateau accessoire  35072Petit Bateau Coccinelle
€ 94,95
Tommy Hilfiger vestTommy Hilfiger Kleertjes.com
€ 79,95 € 55,96
Noppies lange broekNoppies Kleertjes.com
€ 14,95
Jottum jurkJottum Kleertjes.com
€ 69,95 € 27,98

"Ze is zo lief en vrolijk, daar horen vrolijke kleertjes bij"

Slowly but surely begint er verandering te komen in haar garderobe. Dankzij de nodige babyvetjes is ze niet meer zo kwetsbaar als in het begin. Langzamerhand beginnen de kleurtjes en printjes haar kastje binnen te dringen. Ze is zo lief en vrolijk, daar horen ook vrolijke kleertjes bij. Haar hippe spijkerbroekje combineren we nu met zilveren sandaaltjes en een zomers gekleurd vestje.

Tommy Hilfiger spijkerjackTommy Hilfiger Kleertjes.com
€ 74,95 € 37,48
Jottum luierbroekjeJottum Kleertjes.com
€ 39,95 € 23,97
Oxxy babyslofjes franjes open zilverOxxy Baby slofje
€ 24,95
Mini Rodini jurkMini Rodini Stylepit
€ 39,95 € 27,97
Mini Rodini rokMini Rodini Stylepit
€ 34,95 € 20,95
Mini Rodini regenjasMini Rodini Stylepit
€ 58,95 € 34,95

"Een badpak voor zomer 2015; Nova kan de komende jaren vooruit"

Inmiddels 6 maanden later, is haar kast gevuld met jaloersmakende items. Niet alleen voor nu is de kleine prinses voorzien van een garderobe waar je u tegen zegt, ze kan ook rustig nog een paar jaar voort met al haar outfits. Van een tijgerbadpak voor zomer 2015 tot een bomberjack voor over een paar jaar. Paps en mams verzamelen lekker verder en tegen de tijd dat ze zelf weet wat ze leuk vindt, heeft ze in ieder geval genoeg om uit te kiezen.

Over Amber Jongbloed

Amber Jongbloed

Reageer