Papa zoekt het uit: De wereld van de Boxpakjes

De wereld van de boxpakjes is een complexe wereld. In ieder geval vanuit het perspectief van de papa-to-be. Als man heb je toch een bepaalde manier – lees; simpele manier. – van aankopen doen, die in de wereld van boxpakjes flink op de proef wordt gesteld.

Boxpakjes

Sluiting links, sluiting rechts of toch liever onder. Diagonaal of overdwars. En wil je dan met of zonder voetjes er aan vast? Belangrijke keuzes, want ik wil natuurlijk alleen het allerbeste voor mijn kleine spruit. Ik betrap mezelf er op te blijven hangen bij de pakjes met oortjes. Gehypnotiseerd door de schattigheid verlies ik direct mijn eerder opgesomde praktische overwegingen uit het oog. Niet handig. Straks eindig ik nog met een zeer man-onvriendelijk sluiting.

Mijn lieftallige dochter voor de 50ste keer van een schoon ondergoedje voorzien, moet geen uren gaan duren en ik wil ook graag waterschade aan de kleding voorkomen. Een prachtige lijst met feiten en uitleg, voor de wat meer efficiënt aangelegde shopper is gewenst:

  • Boxpakjes met of zonder voetjes: Lekker warm en niet door het kroost zelf uit te trekken zoals bij sokjes wel het geval is. In de zomer en bij warm weer zijn boxpakjes zonder voetjes of helemaal zonder beentjes natuurlijk ideaal. 
  • Ondersluiting met drukknoopjes: Handig om snel en eenvoudig een luier te wisselen. Iets meer werk om aan te trekken omdat het hele pakje over kindlief zijn hoofdje gaat
  • Diagonaal- of verticale sluiting: Niet zo handig als je alleen maar een luier wilt verwisselen, maar wel praktisch bij het aan- en uitkleden van je kindje.
  • Combi: De verticale sluiting met ondersluiting is het beste van beide werelden. De Rolls Royce onder de boxpakjessluitingen. Je kunt makkelijk even snel een luier verwisselen en daarnaast is dit type ook makkelijk bij het aan- en uitkleden van kindlief. Mijn onbetwiste favoriet!

ralph-lauren box-pakje  CBEVFC4972S14Ralph Lauren Coccinelle
€ 39,95
petit-bateau box-pakje  34026MPetit Bateau Coccinelle
€ 49,95
ralph-lauren box-pakje  SOCORC593WRalph Lauren Coccinelle
€ 34,95
first box-pakje  3703103First Coccinelle
€ 99,95
petit-bateau box-pakje  34124Petit Bateau Coccinelle
€ 49,95
ralph-lauren box-pakje  CBECVC4972S14Ralph Lauren Coccinelle
€ 39,95

Sjoerd 

Reageer