Lente! Dit zijn de leukste buitenspeeltips

Yes! Ein-de-lijk komt de lentezon tevoorschijn. En dat mag maar één ding betekenen: het is buitenspeeltijd! Kinderen zijn dol op buiten spelen. Want buiten, daar is alle ruimte voor fantasie. Denk maar eens terug aan je eigen kindertijd… Beleefde jij ook niet je grootste avonturen in de buitenlucht? Van tikkertje op het plein tot aan verstoppertje in het bos. Buiten is alle ruimte voor plezier. Met de nodige fantasie had je slechts een paar takken nodig om je eigen fort te bouwen en met vriendjes te strijden als een ridder of prinses. Remember the good old times?

En laten we wel wezen, buiten spelen is niet alleen enorm leuk, maar ook nog eens gezond voor de kids. Kinderen die het staren naar een beeldscherm vervangen door frisse lucht, worden fitter én zijn vaak beter op gewicht. Buitenspelen haalt kinderen uit de woonkamer en daarmee ook uit hun comfort zone. En dat is altijd goed! Maar na een lange periode van winter en kou, kan het zo maar zijn dat de buitenspeelinspiratie ver te zoeken is. Hoe moet dat ook alweer? Wij geven de makkelijkste huis-tuin- en keukentips voor de leukste spelletjes in de buitenlucht. 
 

buiten spelen


1. Breng binnen naar buiten

Wat binnen kan, kan vaak ook gewoon buiten. Hebben jullie een tipi in de woonkamer staan? Verplaats die dan naar de patio of op het gras en voilá, je hebt een hut! Houden jullie van verven of kleien? Ook daar is buiten de perfecte locatie voor. Binnen te weinig plaats voor twister? Teken het spel na op de stoep met krijt en weg is je ruimtegebrek. 

Spelkleed TwisterBol.com
€ 41,95
tipi zwart wit met verendeco Tipi klein stahoogte 1.10 cm (excl. stokken zie omschrijving)Bol.com
€ 37,95
Clown Stoepkrijt - 6 StuksBol.com
€ 6,05


2. Begin een moestuin

Heb je nog een plekje over in de tuin? Maak dan een klein moestuintje voor je kinderen. Dit is niet alleen een leuke dagelijkse afwisseling, maar ook nog eens leerzaam. Je kids kunnen dan zorg dragen voor hun plantjes en hebben een goede reden om elke dag even naar buiten te gaan. 

Androni Geribbelde emmer 20cm geelAndroni Bol.com
€ 12,25
Kinderschepje, metaal, blauwDille&kamille Dille&Kamille
€ 1,95
denim tuinbroekMango Kids Mango
€ 25,99 € 12,99


3. Buitenspelletjes

Hinkelen, springtouwen, elastieken, vliegeren, stoepranden en stoepkrijten. Het zijn allemaal spellen die alleen maar buiten kunnen. Voor de meeste van ons jeugdsentiment, voor de kleintjes vaak nog onbekend. Haal de juiste attributen in huis, zoek de spelregels nog eens op en jij en je kids zijn ready to go!

SolexBol.com
€ 12,99
Springtouw, strepen, roodDille&kamille Dille&Kamille
€ 3,95
SportX Champion Bal 400gr.Sportx Bol.com
€ 9,48

 

spelen


4. Kids on tour

Gaan jouw kinderen voor het eerst buitenspelen? Zorg dan dat ze weten waar ze mogen spelen. Stippel fietsroutes uit naar de dichtstbijzijnde parken, speeltuinen en pleinen. Op naar avontuur!

HELLO KITTY Kinderfiets Dino 20 inch met vrijloopHello Kitty OTTO
€ 229,99
BERG Skelter Race BFRBerg toys Bol.com
€ 629,00
Rio Roller Varsity Rolschaatsen Wit-GoudRio roller SkatenSkate-4-kids
€ 89,95


5. Maximaal plezier met minimale middelen

Wedden dat jullie nog een aantal lege flessen hebben liggen? Perfect, want deze kun je gebruiken voor flessenvoetbal. Vul ze met water, ga in een kring staan en zorg dat iedereen zijn eigen fles voor zich heeft staan. Schop de bal in het rond en richt op de flessen. Degene die na het potje het meeste water in zijn fles heeft, is de winnaar!

Toevallig ook eieren in huis? Nog leuker, want deze zijn perfect voor estafette. Stippel een parcours uit in de tuin, straat, op het plein of in het park en geef iedereen een lepel met daarop een ei. Wie voltooid het parcours met een ongebroken ei…?

Bex Reservebal spin ladder rood rubberhoutBex Bol.com
€ 11,51
Janod Kegelspel Bowling - 7 Kegels - 24 cmJanod Bol.com
€ 37,99
BuitenSpeel KnikkerenBuitenspeel IKenIK.nl
€ 13,95


6. Wie niet weg is, is gezien

Verstoppertje blijft leuk, is het niet? Want voor iedereen die klein is, lijkt de wereld al snel zo groot. En dat maakt verstoppertje alleen nog maar spannender. Maak het spel nog leuker door een aantal extra verstopplekken te maken. Gooi oude lakens over een stel takken heen en je hebt er een nieuw magisch plekje bij. 
 

Lees ook: De denimtrend van dit moment: patches


Lise 

Reageer