De leukste to do's voor de meivakantie

Terwijl wij mama’s ons klaar maken voor Koningsdag (wijntje hier, vrijmarktje daar) maken onze kids zich voor heel andere dingen klaar. Voor hen betekent Koningsdag namelijk ook de aftrap van de meivakantie.

Want al duurt de meivakantie maar een week, voor kinderen is het vaak op de zomervakantie na de leukste vakantie van het jaar. Want met een beetje geluk is het mooi weer en kunnen ze volop buitenspelen. Maar voor mama kan deze week de boel flink ontregelen, want wat doe je tijdens zo’n korte vakantie en hoe hou je de kinderen bezig? De week is vaak te kort om écht weg te gaan en het weer te onbetrouwbaar om vooruit te plannen. Op de redactie staken we de koppen bij elkaar en wisselden we de leukste dingen te doen in de meivakantie met elkaar uit. We delen ze graag met jullie!
 

meivakantie


1. Naar de kapper gaan

Een fijne activiteit om te bewaren voor tijdens de vakantie. En vaak een spannende activiteit voor de kleintjes. Prik daarom een dag waarop jullie samen naar de kapper. Met vooraf een kopje koffie voor mama en misschien achteraf een lekker stuk appeltaart voor jullie allebei?

2. Samen zwemmen
Je hebt zwemmen en je hebt zwémmen. Zoek ter afwisseling eens een subtropisch zwembad op met glijbanen en wildwaterbanen. Vaak een stukje verder rijden dan normaal, maar absoluut de moeite waard!

3. Cakes of taarten bakken
Een prima activiteit voor wanneer het wat minder weer is. Neem uitgebreid de tijd om een cake, taart of cupcake te bakken. Maar dit kunnen natuurlijk ook de pannenkoeken voor het ontbijt of avondeten zijn.

4. Bowlen
Nog zo’n fijne activiteit voor wanneer het wat slechter weer is. En bovendien kan bowlen super goed gecombineerd worden met het hele gezin of vriendjes en vriendinnetjes.

5. Koken
Speel jij normaal liever zelf de keukenprinses om zo snel mogelijk het eten op tafel te krijgen? Neem er dan nu eens uitgebreid de tijd voor en kook samen met je kinderen een bijzondere maaltijd. Wat dacht je van een sushi taart, lasagne of zelf gesneden frietjes in de vorm van letters?

6. Naar de bioscoop
Een emmer popcorn, een beker fris en een 3D-bril. Zoek voor de ultieme bioscoopervaring een spannende kinderfilm uit en je kinderen hebben de tijd van hun leven.

7. Naar de kinderboerderij
Niet alleen is het voorjaar leuker voor kinderen, dat is ook zo voor dieren! Ga op bezoek bij de kinderboerderij en kijk hoeveel nieuwe dieren jullie kunnen spotten!

meivakantie 

8. Uit logeren
Wonen er vriendjes, neefjes en nichtjes of opa’s en oma’s ver weg? Plan een logeerpartijtje in een andere provincie, daar hebben jullie nu de tijd voor.

9. Naar het strand of naar het bos
Even uitwaaien op het strand of de grootste takken zoeken in het bos. Een flinke wandeling die wordt beloond met een koekje en een drankje is natuurlijk altijd welkom. Komen jullie onderweg eendjes tegen? Neem brood mee!

10. Een tipi maken
Maak aan het begin van de vakantie jullie eigen tipi of hut in de woonkamer en je hebt voor de rest van de week een speciaal meivakantie speelparadijs. Hoe je een tipi maakt lees je hier.

11. Kleien
De meivakantie is de perfecte reden om eens af te wijken van het dagelijkse speelgoed. Maak bijvoorbeeld zelf klei of papier maché en knutsel erop los. Altijd al eens willen vingerverven? Ook dat kan!

12. Klusjes doen
Ook al is het vakantie, de kinderen kunnen makkelijk elke dag een karweitje doen. Wat dacht je van de auto wassen, de badkamer poetsen, tuinieren of de douche schoonmaken? Stiekem kan dit nog best eens leuk zijn!

13. Uitslapen
Het is natuurlijk voor de kids ook vakantie. Laat ze daarom lekker uitslapen, want dit mag best ;-)

14. Zelf kiezen
Laat ze één dag helemaal zelf bepalen wat ze willen doen. Als dit de hele dag televisie kijken of spelletjes spelen is, dan mag dat best voor een dagje.

Have fun!

Lees ook: Welke toekomst voorspel je voor jouw kind?

Lise 

Reageer