Door VIVA: de peuterpuberteit, zo deal je ermee

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA forum in de schijnwerpers. Deze week: dwarse peuter, wie heeft de gouden tip. Wil jij zelf ook meepraten op het VIVA-forum? Praat gelijk mee in het topic over peuterpuberteit of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Natuurlijk houden we van ze, maar tijdens de peuterpuberteit kunnen we die mormels soms wel achter het behang plakken. Hoe deal je met een losgeslagen peuter? Dat vroeg een moeder zich af op het VIVA-forum, en de tips stroomden binnen. Doe er je voordeel mee.

peuterpuberteit

De tips

“Ze moeten de consequenties van hun gedrag ervaren. Niet willen aankleden? In pyjama naar de winkel.   Niet willen eten? Dan geen toetje. Niet willen tandenpoetsen? Geen zoete dingen eten overdag, anders     gaan de tandjes kapot.”

“Heb je de keuzetactiek al geprobeerd? In plaats van ‘we gaan nu aankleden’, geef je twee opties: ‘Wil je     vandaag je rode jurk aan of je blauwe broek?"

“Bij tandenpoetsen is er bij mij een grens: het moet gebeuren. Desnoods met geweld, oftewel: in bedwang houden. Onder het motto: als ze huilen, is de mond open en valt er dus te poetsen.”

Meer gouden tips uit het VIVA-forum lees je op VIVA.nl. 

VIVA redactie 

Reageer