Fashionchick Merel: ben ik echt zwanger?!

Hi! Ik ben Merel, hoofdredacteur & marketingmanager van Fashionchick en vandaag precies 22 weken zwanger van ons eerste kindje. Vanaf nu zal ik jullie regelmatig bijpraten over mijn ervaringen, kwaaltjes, shopuitspattingen en verder meenemen in dit grote avontuur.

Een flashback terug naar 1 december. Na een kater die wel erg lang aanhield (denk aan een dag of drie) vond manlief het een goed idee om een zwangerschapstest te doen. Tijdens een feestje met collega’s smaakte de GT’s mij net iets te goed en aangezien ik net 30 was geworden en ik hoorde dat de katers dan echt heftiger worden ging ik er vanuit dat dat het wel gewoon zou zijn. En ja, ik was al eventjes (bewust) gestopt met de pil maar met een totaal onregelmatige cyclus kon ik toch niet zwanger zijn?
 

Merel


"Ik kon toch niet zwanger zijn?"

Wel dus! Een bizarre mix van emoties volgde, mega happy, want kindje was super gewenst maar ook angstig want ja ik had dus wel gedronken. En sushi gegeten. En volgens mij ook nog eens steak tartare bij mijn lievelingsrestaurant. Ondertussen loeide mijn telefoon want collega Mette stond voor de deur om mee te rijden naar een afspraak. En dan zit je 10 minuten nadat je er achter kwam dat je zwanger bent compleet confuus in de auto. Ben ik echt zwanger?! Na een dag zonder focus met gierende banden naar huis om een dubbelcheck te doen met een dure (en dus vast goede) zwangerschapstest.
 

merel


"Ik ben zwanger! Wat klonk dat bizar uit mijn mond."


En inderdaad; 7 weken zwanger. WIJ WORDEN OUDERS! En nu? Gelukkig biedt Google ook hier uitkomst en het antwoord luidde: bel een verloskundige en maak een afspraak voor een intake. Zo geschiedde en sprak ik aan de telefoon voor de eerste keer uit; ik ben zwanger! Wat klonk dit bizar uit mijn mond, zo onwerkelijk! De eerste afspraak hadden we met een week of 11 en wat was dat lang wachten. Ik vond dit zo een spannende en lastige periode. Ik voelde me misselijk, moe of zeg maar gerust uitgeput, emotioneel en telde de dagen tot we de kritieke periode uitwaren en er gewoon over konden praten. Na de intake en eerste echo bleek dat alles goed zat en hadden we voor het eerst samen het gevoel dat we er een beetje van konden gaan genieten. Wat voelde dat fijn! Ik durfde na te denken over namen, kleertjes en inrichting van de babykamer. Een nieuwe verslaving voor Pinterest en Kidstoday was geboren. 


Merel's baby essentials

Vest PinoNoppies Noppies
€ 24,99
Petit Bateau BAPTEME Pyjama fraicheur/multicolorPetit Bateau Zalando
€ 32,95 € 26,45
Sophie de Giraf Baby OlieSophie De Giraf Bol.com
€ 15,99
Converse First Star babyschoenConverse Kinderschoenen
€ 29,85
Sophie de Giraf - Bijtspeeltje in geschenkdoosSophie De Giraf Bol.com
€ 19,99
Petit Bateau Babypak met streepdessinPetit Bateau de Bijenkorf
€ 39,95
NAME IT newborn baby boxpakName It wehkamp.nl
€ 19,95 € 14,95
Z8 'newborn' broekje GIRL (va.50)Z8 Kixx Online
€ 17,95 € 12,57
BamBam kapsetBambam wehkamp.nl
€ 8,95
Ferm Living mandFerm Living Stylepit
€ 19,95
Happy Horse - Konijn Reece Blauw - KnuffeldoekjeHappy Horse Bol.com
€ 9,99
Inch Blue babyslofjes moccasin tanBaby BabyslofjeBaby slofje
€ 25,95

Bekijk nog meer van mijn favorieten in de Fashionchick's Favorites stijlgids! 


Over Merel
Merel Simons-Bensen (30) is hoofdredacteur & marketingmanager van Fashionchick en zwanger van haar eerste kindje. Vanaf nu praat ze ons regelmatig bij over haar ervaringen, kwaaltjes, shopuitspattingen en neemt ze je mee in dit grote avontuur! 

Merel Bensen-Simons

Reageer