Fashionchick Merel: wat gaat de tijd snel!

Wat gaat de tijd opeens snel! Leken de eerste twaalf weken voorbij te kruipen, de laatste 6 weken gaan sneller dan ooit! Vanaf week 14 van mijn zwangerschap voel ik me ook weer een stuk energieker. Ik voel me af en toe niet eens zwanger! Helemaal omdat mijn buik niet zichtbaar is en ik veel mensen nog niets van mijn zwangerschap weten. Ook heb ik ons kindje nog niet bewust gevoeld en maak me daar dan weer zorgen over. Had niemand me kunnen vertellen dat een zwangerschap een aaneenschakeling van onzekerheden is? En dan lig je op de bank voor de belangrijkste echo van je zwangerschap: de twintig weken echo. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef vind ik dit moment nogal spannend moment. Ons kindje werd helemaal van top tot teen bekeken en alles is helemaal goed. Het genieten kan nu dus echt beginnen!

merel zwanger


'Had niemand me kunnen vertellen dat een zwangerschap een aaneenschakeling van onzekerheden is?'
 

Dat vieren wij met een (doorbakken) hamburger en een alcoholvrije cocktail. Wow, ons mannetje doet het super, zo trots! Ik merk dat mijn lichaam langzaam aan het veranderen is, mijn broeken zitten strakker en mijn high waisted skinny's moet ik nu echt in de kast laten hangen. Mijn favo boyfriend jeans is nu nog meer favo dan voorheen moet over een paar weekjes toch echt aan nieuwe broeken geloven. Ondertussen is het bij ons thuis een grote chaos. Wonen in een Amsterdamse loft met bijbehorende open ruimtes is leuk met z'n tweeën maar met de kleine op komst moet de ruimte anders ingedeeld worden. Een lekkere verbouwing met zooi en stof, precies waar je op zit te wachten tijdens je zwangerschap.

merel


'Avonden in de kroeg maken plaats voor avonden op de bank met zijn hand op mijn buik.'
 

Nu ik in week 24 aanbeland ben merk ik dat het sporten (ik doe bootcamp bij mijn vaste klasje met wat aangepaste oefeningen) toch ook wat lastiger word. Als ik na een heftig lesje uit zit te puffen op de bank voel ik de kleine voor het eerst trappelen. Zo speciaal! Helaas moest Pieter nog twee weekjes wachten voor hij het ook voelde maar bij week 26 was het zo ver en hij kan er geen genoeg van krijgen. Avondjes in de kroeg veranderen langzaamaan in avondjes op de bank met zijn hand op mijn buik. Heerlijk! Alleen dat glaasje witte wijn op het terras begin ik nu toch wel steeds meer te missen nu het zomer is. Het aftellen is begonnen! Ik ben heel benieuwd of mijn gevoelens en bevindingen herkenbaar zijn voor jou. Volgende keer vertel ik je alles over babymoon (ja, dit bestaat echt), mijn nieuwe garderobe en mijn eerste lesje zwangerschapsyoga en mommy-bootcamp. Tot dan! 

Merel's zwangerschapsessentials

Topshop positie tuniekblouseTopshop wehkamp.nl
€ 40,00
Noppies positie broekNoppies wehkamp.nl
€ 49,99
Barts Aveloz papieren hoedBarts de Bijenkorf
€ 29,99 € 20,99
Supermom positie maxi jurkSupermom wehkamp.nl
€ 49,99
SS6546 Kids Zonnebril van StingSting jongens zonnebrilSmartBuyGlasses
€ 70,95
Positiebikini met ruchesKiabi KIABI
€ 20,00
mamalicious Voed. JurkMama Licious Bellyfashion
€ 69,95 € 54,95
BlazerNoppies Zwanger Blazerkleertjes.com positiemode
€ 79,99 € 55,99
esprit Longsleeve - Dark Grey - PositiekledingEsprit ZwangerschapstopNoppies
€ 39,99

Over Merel
Merel Simons-Bensen (30) is hoofdredacteur & marketingmanager van Fashionchick en zwanger van haar eerste kindje. Vanaf nu praat ze ons regelmatig bij over haar ervaringen, kwaaltjes, shopuitspattingen en neemt ze je mee in dit grote avontuur! 

Merel Bensen-Simons

Reageer