Fotoverslag: De Kleine Fabriek - wintertrends 2015/2016

Op 19 januari bezocht KidsToday de Kleine Fabriek voor een flinke dosis fashion inspiratie. Op deze beurs showen de leukste kindermodemerken hun nieuwe collecties voor volgend jaar. Dit keer op het menu: de kindermodecollecties voor het seizoen herfst/winter 2015-2016. 

Kleine Fabriek januari 2015

En zo een fashionable fast forward naar het volgende winterseizoen geeft ons natuurlijk ook een goed beeld van wat de trends zullen zijn. Waarmee jouw kiddo's in de winter van 2015-2016 helemaal hip zijn? We zetten het voor je op een rijtje. 

Prints voor kids: sterretjes, veertjes & dieren

Een kindercollectie zonder printjes is niet compleet, en gelukkig zien we dat ook bijna nooit. Elk seizoen zijn er tot onze grote opluchting zoveel leuke printjes, dat ook hierin weer trends ontstaan. Dit keer meerdere malen gespot: de nog steeds populaire sterretjesprint, de opnieuw hippe panterprint en dierenprint. En dan hebben we het niet over een tijger- of slangenpatroontje, maar om kledingstukken vol konijntjes, zebra's, paarden, olifantjes en andere schepsels uit het dierenrijk. Daarnaast is er voor komende winter ook een nieuwkomer op het gebied van printjes: de verenprint.

Kleine Fabriek trends printjes

Joggingstof met een twist

Door de grote diversiteit aan kleur, materialen en prints hebben de collecties stuk voor stuk een hoog fashion gehalte. Maar de kleding voor de kids is er zeker niet minder comfortabel op geworden. In tegendeel, bij veel merken wordt er juist extra gelet op comfort door het gebruik van zachte stoffen en stretch. Dat we dan veel joggingsstof zien is niet zo verrassend, maar wat de merken met deze stof doen wel. Er worden namelijk hele patronen in gestikt waardoor de stof een compleet nieuwe dimensie krijgt. Daar overheen wordt vaak nog geprint óf de stof wordt gecombineerd met een ander, contrasterend materiaal zoals mesh, kant of een detail van faux fur. 

Kleine Fabriek sweater trend

Metallic mania

Volgende winter gaan de kids op chique, want in elke collectie is er wel een spoortje van goud, zilver, brons, koper of glitter te vinden. Of dit nu zilverdraad in een breisel is, pailletten op een top of een koperen coating op een broek, shinen zullen de kids in deze stukken zeker. Vooral een glansje in koper of goudroze is komende winter he-le-maal hot.

Kleine Fabriek metallics trend

Details: stoer leer en lieflijk kant

Opvallend veel van de nieuwe kindercollecties hadden een bohemian, folklore feel. Dit komt vooral door de vrolijke verzameling van kleuren en materialen, soms zelfs ook in één kledingstuk. Zo worden meer stoere sweaters opgeleukt met een kanten detail of worden zachte shirts juist voorzien van een leren randje om de kraag. It's all about the details!

Kleine Fabriek boho folklore

Zacht vachtje

Nu was nepbont al een tijdje een trend, en ook komende winter zal deze fluffy trend zich voortzetten. Dit seizoen zien we ook veel gekleurde faux furs, en dan met name in de vorm van gilets en bodywarmers. Ook wordt dit knuffelige materiaal veel voor details gebruikt. Naast deze zachte vachtjes zien we ook veel pluche en andere harige materialen, met name truien en vesten in dit materiaal worden volgende winter een grote hit. 

Kleine Fabriek faux fur

Klassiek voor de koters

Naast alle nieuwe trends zien we hier en daar ook wat oude trends, want tijdloze fashiontrends zoals de klassieke ruit kunnen nou eenmaal altijd, in elke collectie. En zo een houthakkershemd voor je kleine jongen blijft natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk. Een andere klassieker die we komend winterseizoen veel zullen zien is de klassieke pilotenjas, voor zowel jongens als meisjes. Soms met zachte voering, bij een ander merk weer met stoere gespen en weer bij een ander merk voorzien van vrolijke kleur of print. Aviators for everbody!

Kleine Fabriek klassieke ruit

Pastels & oil wash

Tijdens ons bezoek aan de Kleine Fabriek leek het af en toe even alsof we naar de zomercollecties keken, want bij veel van ons favo merken waren de rekken gevuld met pastels zoals oud roze, mintgroen en andere verwassen kleuren. Gewone kleuren die door middel van een zogeheten 'oil wash' een verwassen effect krijgen en daardoor zachter en lichter ogen. En dat vinden wij alleen maar leuk, dat we ook tijdens de donkere dagen onze kids in frisse kleuren kunnen steken. 

Kleine fabriek oil wash pastels

Steentjes

Steentjes zien we in de nieuwe wintercollecties in allerlei kleuren, soorten en maten; maar vooral ook stijlen. Van stoere studs tot snoezige druppelvormige 'diamantjes' die in de vorm van een bloemetje op een breisel zitten, volgende winter kun je met deze soort versiering alle kanten op. Bohemian kraaltjes, biker studs of romantische gekleurde steentjes, voor elke stijl is wel een kledingstuk mét deze populaire opsmuk te vinden. Wat kies jij voor je kleine? 

Kleine Fabriek steentjes studs trend

Welke trend is jouw favoriet? Op de winter van 2015-2016 moeten we nog wel even wachten, maar gelukkig staat de zomer voor de deur! In ons verslag van de vorige editie van de Kleine Fabriek bekijk je de trends voor kids voor de zomer van 2015.

Taviza 

Reageer