Hou je van al je kinderen evenveel?

Elke zondag zetten we een populair topic - voor en door moeders - van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Hou je van al je kinderen evenveel? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger. 

vivakids

'Ik hou van al mijn kinderen evenveel', is een uitspraak die je vast vaker hebt gehoord. Maar is dat wel echt zo? Heb je als ouder echt geen voorkeur? Of kan het echt, van al je kinderen evenveel houden? Forummers geven hun mening. 

"Ik vind de één beslist leuker dan de andere twee. Welk kind ik het leukste vind, wisselt per dag."

"Mijn ouders hebben een duidelijke voorkeur voor mijn broer. Ik heb net een kind gekregen en ik kan me zoals de meesten niet voorstellen dat ik van een tweede evenveel ga houden. Wij durven de gok dus niet te nemen." 

"Van beiden hou ik onvoorwaardelijk veel. Ik kon het me niet voorstellen toen ik nog maar één kind had, maar zo werkt het toch echt. Bij de volgende is het precies zo. Liefde heeft geen limiet, dat heeft de natuur heel mooi geregeld."

"Je kan van jam houden én van worst. De ene keer wil je liever worst en dan weer liever jam. En zo zit het ook met de liefde voor je kinderen. Ik zou wel altijd proberen om de aandacht tussen de kinderen gelijk te verdelen, ondanks je voorkeur."

"Ik heb twee kinderen, van wie er eentje al vanaf de geboorte erg lastig is. Hij heeft een vorm van autisme en een opstandigheidstoornis. Hij is dwars en hij heeft me vaak tot wanhoop gedreven. Zijn jongere broertje is erg makkelijk. Dus heel eerlijk, ik denk dat ik toch iets meer van de jongste hou."

Meer lezen van VIVA? Klik dan hier. 

VIVA redactie 

Reageer