In shape dankzij je kids

Sinds je kinderen hebt, schiet het sporten er soms misschien bij in. Vaak ben je al blij als iedereen met z'n haren gekamd aan de ontbijttafel zit en het je is gelukt om er zelf ook redelijk normaal uit te zien. Maar er is gelukkig licht aan het einde van de tunnel, in de vorm van je kinderen. Jazeker! Niets is zo beweeglijk als kinderen, dus waarom zou niet met ze mee kunnen spelen? Dan is dit voor jou extra beweging en voor de kinderen extra fun. Gebruik hun energie om zelf ook in shape te blijven. Hoe? Dat lees je hier.

 Beeld in shape3

1. Squatten, baby!

Stevige draagdoek, check? Sportpakje aan, check? Baby, check? Draag je baby op je buik in een stevige draagdoek, zet een lekker muziekje aan en ga squatten. Doe elke keer een set van 10 squats, neem een kleine knuffelpauze met je kind van 15 seconden en doe weer 10 squats. Een kind kan de was doen, toch?

2. Lekker naar het water!

Niets zo leuk als watersporten met je kinderen. Kun je surfen? Schaf dan voor je kroost een kleine plank aan en geef ze wat basislessen. Wie weet kunnen jullie ooit met z’n allen surfen! Maar ook kanoën, zwemmen en zelfs strandwandelingen zorgen ervoor dat jij lekker actief bezig bent én tijd besteedt aan je gezin!

3. Go buggy-running

In de VS en Engeland moet je niet gek opkijken als er links en rechts buggy’s langs zoeven, met daarachter een bezwete moeder in een sportpakje. Dit fenomeen heet buggy-running en is in deze landen de normaalste zaak van de wereld. Wees een early adaptor en ga ook hardlopen achter de buggy. Vergis je niet, dit is een tikkeltje zwaarder dan het reguliere hardlopen dat je kent. Heb je meerdere kinderen? Dan zou je ook achter de fietskar kunnen gaan rennen, maar hiervoor met je wel een power babe zijn. Als je het ook nog kunt presteren om wat gekke bekken naar je kroost te trekken, dan heeft iedereen een topdag!

4. Golden oldie: fietsen!

Geen land op de wereld waar zoveel gefietst wordt, als in Nederland. De fiets is dan ook je secret weapon to the perfect body. Oké: of iets dat hierop lijkt. Maak er een gewoonte van om voor alles de fiets te pakken en niet de auto. Eén kiddo voorop, ééntje achterop en gaan met die handel. Zeker als jouw woonplaats niet al te klein is, maak je aardig wat kilometers – zonder dat je het door hebt! Allé hop!

5. Mini sportdag

Houd samen met je gezin een kleine sportdag met typisch Hollandse spelletjes. Note to self: bij gebrek aan tijd kun je hier ook een sportochtend of –middag van maken. Go grazy en doe een ei-en-lepel-race, touwtje trekken, buik glijden, zaklopen, een kruiwagenrace en een schommelcompetitie. Dit houdt de gemoederen wel even rustig en les parents hebben er hun dagelijkse portie beweging weer opzitten. Als jullie ook nog wat gezond fruit en water voor tussendoor neerzetten, sla je twee vliegen in één klap.

Nog geen matching outfits voor al deze sportiviteit? Check this out!

Adidas Parma 16 Short JuniorMeisje Korte broekPlutosport
€ 14,95 € 12,95
GAP Sportshirt grey heatherGap Jongen Sport shirtZalando
€ 19,95 € 13,95
Playtech by Name It sportshort GIRLName It Olliewood
€ 14,95 € 7,48
Vingino Django Sportswear T-shirt met contrasterende detailsVingino de Bijenkorf
€ 29,95
Zwemluier Aqua DaisyIplay Stoerekindjes
€ 17,95
ZwembroekBabyface Baby ZwembroekKleertjes.com
€ 13,99 € 9,79

 

Elien 

Reageer