Inspiring Mom: Jamie van Quarter Magazine

Graag stellen we je voor aan onze allernieuwste mommy blogger Jamie Li. Jamie (29) is eigenaar van Quarter Magazine, freelance journalist voor glossy tijdschriften, moeder van Lenny (2,5) en Kay (4 maanden) en woont samen met haar vriend in Amsterdam. De altijd stijvolle Jamie gaat al een tijdje mee in bloggerland; in 2007 startte ze haar lifestyle platform Jamiesblog, die ze later omdoopte tot Quarter Magazine. En het allerleukste? Vanaf nu geeft Jamie jou wekelijks een inkijkje in haar leven door haar persoonlijke vlogs te delen op Kidstoday. Tijd voor een vragenvuur! 

jamie


Jamie, hoe zorg je dat je werk en gezinsleven in balans blijft? 


Door vier dagen te werken en op mijn mamadag ook écht helemaal mama te zijn en niet meer bezig te zijn met mijn werk.

Je bent sinds kort begonnen met vloggen. Waarom? 

Ik ben begonnen met vloggen, doordat ik andere vlogs had ‘ontdekt’ (o.a. Monica Geuze, Anna Nooshin en Paulien Tilstra) en dacht; dat lijkt me ook leuk om te doen! Bovendien, een vloggende modemama uit Amsterdam met Surinaamse roots, die heb je nog niet op Youtube. Daarnaast vind ik dat dankzij het vloggen ‘t cirkeltje weer rond is. Bijvoorbeeld: je leest een interview op Quarter met een bekende Nederlandse man met de bijbehorende foto’s. En via mijn vlog zie je hoe het er achter de schermen aan toe ging en mijn persoonlijke toevoeging eraan. Was er chemie tussen mij en de bekende Nederlandse man, hoe is-ie in het echt? Een optimale beleving dus. Tekst en (bewegend) beeld versterken elkaar.

Wat kunnen we verwachten te zien in de vlogs? Waarom moeten we kijken? 

Mijn vlogs zijn denk ik de moeite waard omdat ze écht zijn. Ik geef mezelf helemaal bloot. De lelijkste badjaslooks komen voorbij, mijn make-uploze graftakkenface-momentjes, mijn mamadagen, mijn persoonlijke struggles, mijn werk en al de plekken waar ik kom. Maar ook praktische tips, hotspots en receptjes. En dat alles met de nodige dosis humor!
 

Please accept our privacy/cookie policy. We are not allowed to display youtube videos without consent.


Hoe ziet een doorsnee dag voor jou en je gezin eruit? 


Opstaan, ontbijten, kindjes wegbrengen, naar ons werk, kinderen ophalen, eten koken, kindjes in bad, kindjes naar bed brengen (dat kan héél lang duren!) en daarna of weer verder met werken of lekker een serie-avondje. Hangt er net even vanaf hoe druk we het hebben met ons werk.

Wat vind je het leukste aan het moederschap? 

Het leukste vind ik de liefde die je voelt voor je kind. Onbegrijpelijk hóé veel liefde je kan hebben voor die twee persoontjes. Qua praktische zaken, samen knutselen, samen taartjes bakken of samen naar het park vind ik het allerleukst.

Hoe ben je veranderd of is jouw leven veranderd sinds je moeder bent? 

Ik ben veel emotioneler, kwetsbaarder en bezorgder. Kinderen zijn leuk, maar door de onvoorwaardelijke liefde die je voor hen hebt, ga je zó kwetsbaar door het leven. Er zijn twee kleine mensjes die compleet afhankelijk zijn van mij. Dat heeft ook een soort van ‘enge’ kant. Verder kan ik veel beter relativeren. Waar ik me vroeger heel druk kon maken om de kleinste zaken, vind ik diezelfde zaken nu volkomen onbelangrijk. Mijn kindjes zijn het allerbelangrijkst.
 

jamie


Wat zou je andere moeders eens willen vragen? 


Ik zou wel aan andere moeders willen vragen hoe zij dat doen, met tantrums in de supermarkt. Of hoe zij dat toch doen - peuters op tijd naar bed brengen, in hun eigen bed en vooral: in bed houden. Mijn peuter komt na een uur altijd terug. ‘Mama ik wil niet slapen.’

Wat is jouw ultieme tip voor andere moeders? 

Zit je even met je handen in het haar of doet je kind iets raars? Tel tot tien en probeer je goed in te leven in je kind. Waarom reageert hij zo en wat kan je nog meer doen zonder meteen boos te worden? Tot tien tellen en een keer goed inademen helpt bij mij altijd.

Wat zit er allemaal in je tas als je met je kids op stap gaat? 

Wat niet! Billendoekjes, luiers, papflesje, thermosfles met heet water, voedingsbakje, grote hydrofiele luier, monddoekje, krentenbollen, flesje(s) water, een speentje en een deken.
 

jamie


Fantaseer hardop: wat denk je dat jouw kinderen later voor beroep zullen hebben? 


Van Kay heb ik echt nog geen idee, die is echt nog te jong om daar iets over te kunnen zeggen, maar Lenny wordt acteur, presentator of iets in de creatieve sector.

Hoe kleed je jouw zoons het liefst? 

Stoer en nonchalant. Kleur, maar nooit te fel. En ik ben gek op geestige (dieren)prints. Ben ook dol op sweaters en gebreide truien. Oh, en heel veel grijs! En allerbelangrijkst: ik haat grote broeken. Skinny’s, leggings en hooguit een regular denim. Maar wijder dan dat zal ik niet gaan.

Hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding voor je kids? 

Dat verschilt per maand. De ene maand gaat er zo €300,- doorheen en de andere maand vijftien euro.

Scotch R'Belle Jasjes BlauwScotch R'belle Orangebag
€ 89,95
adidas Originals Superstar velcr WitAdidas Van den Assem
€ 49,95
Mini Rodini T-Rex jumpsuitMini Rodini Stylepit
€ 59,95

Welke items zou je nog willen scoren dit voorjaar voor je zoontjes? 

Een coole spijkerjas voor Lenny en een geestige onesie voor Kay.

Wat dragen je kids het liefst? 

Wat kleding betreft hebben ze nog geen eigen willetje, gelukkig. Dus het is voorlopig nog gewoon wat mama het liefste bij hen ziet.
 

jamie


Welke merken shop je graag voor je kids? 


Beau Loves, Mini Rodini, Boho Choses, Zara mini, Emile et Ida, Gray Label, Oeuf NYC, Petit Bateau en Stella McCartney Kids.

SweaterPetit Bateau Kleertjes.com
€ 41,99 € 29,39
JoggingbroekTumble 'N Dry Kleertjes.com
€ 19,99
Mini Rodini Stripe Baseball T-shirtMini Rodini Stylepit
€ 42,95

Waar vinden we jullie in je vrije tijd? 

De laatste tijd niet meer zoveel hotspots, omdat Lenny dan alleen maar wil gaan lopen door elk restaurant of koffietentje. Dan zit je nooit op je gemak. Dus je vindt ons meestal in het Vondelpark of in het Amsterdamse bos. Op mijn mamadag eten we soms samen een taartje en drinken we warme choco bij Coffee & Juices, Supermercado of bij Buongiorno.

Wat zijn jouw favoriete (mommy) Instagram accounts? 

@ __marissam__, @viebonacci en @miniwilla.

Lees ook: dit is de perfecte jas voor de lente!

Anne 

Reageer