Inspiring Mom: Madri van Veldhuizen

Het internet staat bol van de inspirerende moeders. Wie een blik werpt op Pinterest of Instagram ziet ze snel genoeg voorbij komen: moeders die méér dan alleen moeder zijn. Die naast de opvoeding van hun kinderen óók druk bezig zijn met hun eigen ambities, dromen en ontwikkeling. Moeders die niet hun hele leven rondom dat van hun kids plannen, maar er een eigen leven op na houden. Wie denkt dat deze moeders alleen bestaan op internet, heeft het mis! Vanaf nu zoeken wij de inspirerende moeders dichterbij huis en presenteren wij met trots onze nieuwe categorie: Inspiring Mom!

De eer om het spits af te bijten is aan Madri van Veldhuizen. Madri komt uit Rotterdam, maar woont samen met haar man & kind inmiddels al een aantal jaar in Amsterdam. Ze is de trotste mama van de 2-jarige Lev en runt – samen met haar man – Lomography, een bedrijf gericht  analoge fotografie. Tijd voor een kop koffie en een vragenvuur!
 

madri


Vertel, je bent moeder van Lev en runt daarnaast je eigen bedrijf Lomography. Hoe zorg je dat je werk en gezinsleven in balans blijven?
Dit is soms een uitdaging en ik moet eerlijk zeggen dat ik me er soms schuldig aan maak om toch nog even een mailtje te beantwoorden, terwijl ik met mijn zoontje in de dierentuin loop. Aan de andere kant; het fijne van zelfstandige zijn, is ook weer dat ik juíst zo flexibel ben. Zo haal ik regelmatig ’s avonds nog wat werk in, wanneer Lev al ligt te slapen. En daarnaast heb ik een hele flexibele man! 

Hoe ziet een doorsnee dag voor je gezin en jou eruit?
We staan samen op en ontbijten met z’n drieën. Dan gaat Lev naar het kinderdagverblijf of naar opa en oma. Ook hebben mijn man en ik allebei een ‘papa-’ en ‘mamadag’ (kan iemand hier misschien een andere term voor verzinnen, haha!). Aan het eind van de dag proberen we met z’n drieën te eten en het ‘naar bed gaan’ is dat het volgende ritueel. In bad, tanden poetsen, boekje lezen… Vooral dat laatste vinden we heel leuk. In het weekend doen we veel leuke dingen. En, ik vind het heel leuk om samen met Lev een vaste activiteit in een klasje te doen. Zo hebben we er al een cursus baby massage, peuteryoga en peutertheater op zitten!

Had je als klein meisje de wens om moeder te worden?
Nee, absoluut niet! Tot een aantal jaar geleden wist ik niet eens zeker of ik überhaupt wel kinderen wilde. Laat staan dat ik zo’n huisje boompje beestje in mijn hoofd had.
 

inspiring mom


Wat is je het meest bijgebleven van je zwangerschap?
Ik vond mijn zwangerschap heel erg bijzonder! In het eerste trimester was ik erg misselijk en hormonaal. Dat hebben de mensen om mij heen ook wel gemerkt. Maar daarna ben ik eigenlijk door de zwangerschap heen gevlogen. Het meest bijzondere? Dat vond ik het oerinstinct dat in je naar boven komt. En de band die je met je kindje opbouwt terwijl hij in je groeit.

En toen was Lev opeens daar! Wat vind je het leukste aan het moederschap?
De onvoorwaardelijke liefde en adoratie van je kind vind ik het allermooiste! Daar wil ik zoveel mogelijk van genieten. Hoewel ik ook wel uitkijk naar de eerste keer dat Lev zich voor me schaamt, haha. Nu hij echt aan het praten is, is het heel leuk om gesprekjes te kunnen voeren. Iedere keer weer sta ik er versteld van wat hij al weet en kan. Hij ziet ook zoveel! Door hem heb ik er echt een extra paar ogen bij gekregen!

Wat vind je belangrijk aan je opvoeding voor Lev?
Duidelijk zijn en het stellen van grenzen en toch je kind alle ruimte geven om zijn eigen karaktertje te ontwikkelen vind ik het belangrijkste. Lev is bijvoorbeeld heel ondernemend en sociaal en dit wil ik zoveel mogelijk stimuleren. Wat ik lastig vind, is om altijd consistent te zijn. En het leukste? Dat kinderen niet alleen van ons leren, maar wij ook van onze kinderen leren!
 

madri


Ben je veranderd sinds je moeder bent?
Behalve dat hele spontane dingen niet meer kunnen en het feit dat je kind toch echt gewoon om 07:00 uur wakker is – óók als je het laat hebt gemaakt – is mijn leven niet heel erg veranderd. Zeker niet in de zin dat ik het idee heb dat ik nu iets moet laten. In algemene zin ben ikzelf vooral meer van kinderen gaan houden. Ik heb ooit iemand horen zeggen: “als je moeder wordt, dan wordt je moeder van alle kinderen.” En zo voel ik het ook een beetje, de verantwoordelijkheid houdt niet op bij je eigen kind.

Wat is jouw ultieme tip voor andere moeders?
Het liefst zou ik hier antwoorden: bereid al het eten en snacks minimaal één dag van tevoren voor. Maar eigenlijk is de ultieme tip dat het écht oke is als een dag eens niet volgens planning verloopt. Vaak zijn moeders zó streng voor zichzelf. Terwijl het helemaal niet erg is om je kind net iets langer televisie te laten kijken wanneer je pasta overkookt.
 

madri


Laten we even hardop fantaseren: wat denk je dat Lev later gaat doen?
Lev is heel erg sociaal en tot nu toe hebben we nog niet meegemaakt dat hij ergens bang voor is. Ik hoop dat hij deze kwaliteiten kan gebruiken in de toekomst. Als een soort superheld ofzo, haha!

Een superheld gaat vaak gekleed in strakke pakjes. Hoe kleed je Lev het liefst?
Lev heeft nu meestal een legging aan, gecombineerd met een trui, blouse of t-shirt.

Nu zijn we benieuwd: hoeveel geld geef je per maand uit aan kleding voor Lev?

Dat verschilt per maand. Gelukkig heeft Lev nu een maat waar hij niet zo snel uitgroeit. De eerste twee jaar moesten om de paar maanden alles nieuw kopen. Daarom koop ik in de uitverkoop vaak alvast grotere maten. Maar toegegeven, de grote uitgevers zijn opa en oma!

Welke items staan er op je wishlist voor het voorjaar voor Lev?
Een wishlist heb ik niet echt, maar ik heb wel heel veel zin in het voorjaar. Mag dat ook?
 

madri


Dat mag ook! En ieder kind heeft zo z’n favo kledingitem. Wat is dat van Lev?
De krokodillentrui van Mini Rodino staat met stip op nummer 1. Gevolg door zijn Pinguintrui en de Tijgertrui (ook van Mini Rodini).

Mini Rodini is dus populair. Welke merken shop je nog graag voor je zoon?
Naast Mini Rodini kom ik ook graag bij Zara en Hema voor fijne basics. In Amsterdam is mijn favoriete winkel Big & Belg en in Rotterdam kom ik graag bij Bon Bon On The Block.

Mini Rodini truiMini Rodini Stylepit
€ 50,95
Mini Rodini Stripe Baseball T-shirtMini Rodini Stylepit
€ 42,95
Mini Rodini T-shirtMini Rodini Stylepit
€ 28,95

Los van shoppen, waar kunnen we jullie vinden in jullie vrije tijd?
We zijn vaak bij The Hoxton in Amsterdam, hier hebben we een analoge photo booth staan!

Wat zijn je favoriete (mommy) Instagram-accounts?
Op instagram kijk ik altijd graag naar de foto’s Cissy Wears, een shop owner in Londen en mama van drie, plus één on the way. Ook kijk ik graag naar de foto’s van ‘Earth Andy’, moeder van vier, voor alle heerlijke zomerse plaatjes van de schattigste kids. En ik volg ‘Not So Mumsy’, van een Australische mama met jaloersmakende mommy-son foto’s.

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt voor andere moeders?
Ja! Maak zoveel mogelijk analoge foto’s van je kinderen! 

Lise 

Reageer