Kies het juiste speelgoed met Speelgoed van het Jaar 2014

Nog even en dan is Sinterklaas weer in het land. Vind je het als ouder ook ieder jaar lastig welk speelgoed je het beste voor je kind kunt kopen? De Verkiezing Speelgoed van het Jaar biedt een helpende hand.

Verkiezing Speelgoed van het jaar 0 tot 3 Speelgoed van het jaar Dieren Boomhuis 3 in 1 bouwtafel Elmo Chicco Danny Drift Nijntje Geluidjes

Ieder jaar vindt in Nederland de Verkiezing Speelgoed van het jaar plaats. Een team van deskundigen komt aan het eind van het jaar bij elkaar om het nieuwste speelgoed van 2014 te beoordelen. Pedagogen, spellendeskundigen en journalisten keuren het speelgoed op zaken als duurzaamheid, toegankelijkheid, materiaalkeuze, spelregels en educatieve waarde en nomineren van al het speelgoed uiteindelijk dertig artikelen waar het publiek op mag stemmen. Deze dertig artikelen worden ingedeeld in zes leeftijdscategorieën. En dat is héél fijn voor alle ouders die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het kiezen van het juiste speelgoed voor de kids. Laat je inspireren en bekijk de genomineerden per leeftijdscategorie voor dit jaar.  

Genomineerden: 0 tot en met 3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn of haar attentie. Niet voor niets is dan ook de superzachte Sesamstraat Dikke Knuffel Elmo genomineerd. En wat dacht je van het Zoef Zoef Dieren Boomhuis? De Chicco Danny Drift past goed bij echte auto-fans. Een kind van 2 jaar kan de auto echt sturen. Ook Nijntje blijft in 2014 populair. Het Nijntje Geluidjes Raden is genomineerd om de leerzaamheid en interactviteit van het spel. Wil je de verbeelding van je kind stimuleren? Kies dan voor de 3 in 1 bouwtafel van Mega Bloks.

VTech Zoef Zoef Dieren dierentuinVtech Spelen en lerenwehkamp.nl
€ 39,95
Sesamstraat Mijn Grote Knuffel ElmoSesamstraat KnuffelsBol.com
€ 48,99
Nijntje Geluidjes Raden - KinderspelNijntje SpellenBol.com
€ 16,99
nijntje muziekdoosHouten speelgoedwehkamp.nl
€ 19,95 € 11,95
Chicco Danny Drift - RC AutoSpeelgoedvoertuigenBol.com
€ 30,95
Mega Bloks First Builders 3 in 1 - Bouwtafel - ConstructiespeelgoedMega bloks Mega BloksBol.com
€ 35,99

Genomineerden: 4 en 5 jaar

Voor onze 4 en 5-jarigen is één van de vijf genomineerden de Little Love Praat met mij Baby. Volgens het juryrapport stimuleert de pop het voorlezen en verzinnen van verhaaltjes. Wil je je bengel stimuleren in het samenspelen? Kies dan voor de bouwdoos Factory with Car of het varkensspel Knorbal! Creatieve kinderen kiezen voor Super Sand Castle. Door het speciale zand met sterke cohesie kan je kind de mooiste bouwwerken maken. Is je kind mee van actie en lol? Ga dan voor het Play-Doh Dolle doh doh spel. 

VTech Little Love praat met mij babyVtech Poppenwehkamp.nl
€ 39,99 € 31,04
Smartmax Factory With CarSmartmax Bol.com
€ 29,99
Super Sand Kasteel - Speelzand - 900 gr ZandBol.com
€ 39,95
Play-Doh Plus 8-pakPlay Doh Babywalz
€ 8,99
knorbalHema Hema
€ 24,99
Play-Doh Dolle Doh Doh spel - Kinderspel - KleiPlay Doh KleienBol.com
€ 14,99

Genomineerden: 6 en 7 jaar 

Op zoek naar een leuk kado voor een kindje van 6 of 7 jaar? Dan valt het Playmobile Kermis Groot draairad vast in de smaak. Een ronddraaiend rad met echte kermislichtjes. Meiden van 6 en 7 jaar kiezen voor Het Lego Friends Heartlake winkelcentrum. Doordat ze zich moeten inleven in de rol van bijvoorbeeld winkeleigenaar krijgt het kind spelenderwijs gevoel en inzicht in wat er moet gebeuren om een winkelcentrum te beheren. Is je kind gek op strategie spellen? Kies dan voor de Baobab of De Betoverende Toren. Een kind dat op jonge leeftijd al gek is van technologie en niet van jouw telefoon af kan blijven, maak je blij met de Kidizoom Smart Watch. 

Playmobil Summer Fun groot draairad met kleurrijke verlichting 5552Playmobil wehkamp.nl
€ 59,99 € 46,04
LEGO Friends Voordeelbundel: Heartlake winkelcentrum 41058 + LEGO Friends Olivia’s ijskar - 41030 + LEGO Friends Stephanie's Lammetje - 41029Lego Bol.com
€ 135,00
baobabHema Hema
€ 14,95
De Betoverde Toren  - Bordspel999 Games SpellenBol.com
€ 36,80
VTech Kidizoom Smart Watch BlauwVtech ComputersBol.com
€ 56,98
Wild Life Afrikaanse savannedierenPlaymobil wehkamp.nl
€ 34,99 € 29,00

Genomineerden: 8 en 9 jaar

Ook voor de kids van 8 en 9 jaar is de selectie niet mis. Wie durft kan kiezen uit de K'nex Star Shooter Achtbaan met een achtbaan van één meter hoog. Stoere meisjes kiezen voor de Nerf Secret Agent Bow. Deze spanningsboog voor meisjes appelleert aan de film rage van de Hunger Games. Ook aan stoere jongens is gedacht met de  Nerf -Cam ECS-12; een semiautomatische blaster met 12 darts magazijn. Geen fan van spanningsbogen en geweren? Kies dan voor het gezinsspel Camel Up of de Lego Chima Phoenix Vuurtempel.

K'NEX Star Shooter - AchtbaanK'nex Bol.com
€ 48,47
NERF Rebelle Secret Agent Bow - BoogNerf BuitenspeelgoedBol.com
€ 44,17
Duplo Assepoesters kasteelLego wehkamp.nl
€ 59,99 € 47,50
NERF N-Strike Elite Cam ECS-12 - BlasterNerf BuitenspeelgoedBol.com
€ 95,00
camel upHema Hema
€ 24,95
LEGO Chima Phoenix Vuurtempel - 70146Lego Bol.com
€ 99,99

Genomineerden 10 en 11 jaar

Voor onze kids in de leeftijdscategorie 10 tot en met 11 is er speelgoed in de race waarbij een beroep wordt gedaan op de creativiteiten van het kind met bijvoorbeeld de Rainbow Loom Starter Kit. Voor wie van op afstand bestuurbaar speelgoed houdt is de Flying Dragon een groot speelgenot. Het Lego Ultra Agents Hoofdkwartier stimuleert volgens het juryrapport de handvaardigheid van je bengel. Ben je meer op zoek naar een spel dat goed is voor het ruimtelijk denkvermogen van je kind? Kies dan voor Laser Maze. Echte spelletjesmensen worden blij van het familiespel Qwirkle.

Rainbow Loom Starter Kit - Starterset - Incl. 7800 BandjesRainbow loom Bol.com
€ 44,95
RC Flying Dragon - RC Vliegende DraakPoppen en toebehorenBol.com
€ 46,64
Agents Ultra Agents hoofdkwartierLego wehkamp.nl
€ 109,99 € 81,73
Laser Maze - BreinbrekerThinkfun PuzzelsBol.com
€ 28,99
qwirkleHema Hema
€ 29,95
Mini Loomwehkamp.nl
€ 9,95 € 2,50

Genomineerden: 12 jaar en ouder

In de categorie 12-plus vinden we een paar coole bordspellen zoals het strategische Batavia. Met dit spel ga je terug in de tijd van de Gouwen Eeuw. Leuk voor kinderen die van geschiedenis houden! De bordspellen De legenden van Andor en Flash Point zijn zogenoemde coöperatieve spellen: je wint of verliest samen en speelt dus tegen het bord! Minder serieus maar minstens even leuk is het KakelSpektakel spel, het gebarenspel met een rubberen kip. Echte dierenvrienden maak je blij met de Nieuwe Wildernis. Met dit familie bordspel loop je door de Oostvaardersplassen en beantwoord je vele leerzame vragen over de dieren en de omgeving.

Batavia BordspelBol.com
€ 45,94
De Legenden van Andor - Bordspel999 Games SpellenBol.com
€ 38,99
flash pointHema Hema
€ 29,95
Kakelspektakel - GezelschapsspelGezelschapsspellenBol.com
€ 12,99
De Nieuwe Wildernis - BordspelIdentity Games SpellenBol.com
€ 42,47
Uno - H2O to go P1703Mattel wehkamp.nl
€ 14,99

Waarmee spelen jouw kinderen het liefst? De winnaars van Speelgoed van het Jaar 2014 worden 4 november bekendgemaakt. Houd KidsToday.nl in de gaten voor de winnaars.

Op zoek naar meer Speelgoed? Bekijk de speelgoedpagina op KidsToday.nl.Chantal van der Meijs

Reageer