Koningsdag: samen geld verdienen met je kids

Yes! Koningsdag staat voor de deur! Hebben jullie je plekje op de plaatselijke vrijmarkt al gereserveerd? Want op Koningsdag is iedereen voor één dag  een handelaar. En dat geldt natuurlijk ook voor de kleintjes. Want niet alleen is het super leuk om voor een dag de eigenaar van je eigen winkeltje te spelen, kindjes kunnen hier ook een boel van leren. Neem ze daarom mee in het proces van de vrijmarkt. Wat gaan jullie er verkopen? Zijn het oude spulletjes van zolder die weg mogen? En zo ja, hoe bepalen jullie de prijs?

Laat je kind zelf zijn oude spulletjes op waarde schatten. Wie weet ontdek je een echte sales man in je kleine spruit. En om al in de stemming te komen, is het super leuk om de dag van tevoren al de prijskaartjes te maken. Zo laat je je kind bewust nadenken over de prijs en wennen aan het feit dat zijn geliefde spulletjes zomaar een andere eigenaar kunnen krijgen. Schaffen jullie speciaal voor de markt spulletjes aan? Leg je kind dan uit dat de kosten ‘gedekt’ moeten zijn. Voor nog meer voorpret kunnen jullie zelf ook dingen in elkaar knutselen om te verkopen op de vrijmarkt. Wij noemen een aantal opties!
 

koningsdag


1. Rood-wit-blauw
Koop een rood-wit-blauw lint en maak hier allemaal kleine strikjes van. Maak er een veiligheidsspeldje aan vast en voilà: je hebt allemaal leuke broches die je kunt verkopen met een fijne winst!

2. Oude soepblikken
Hebben jullie thuis nog oude groente- of soepblikken staan? Mooi, want deze kun je oppoetsen, mooi verven en verkopen als leuke interieuraccessoires. Of opstapelen op een tafel en voor €1,00 mensen met een bal laten omgooien.

3. DIY kroontjes
Op koningsdag wil iedereen een koning of koningin zijn! Daarom zullen zelfgeknutselde kroontjes vast als warme broodjes over de toonbank gaan ;-)

4. Familie bakker
Over broodjes gesproken: hoe leuk is het om voor één dag een eigen bakkerij te hebben? Bak ’s ochtends samen met je kinderen veel broodjes, een taart of cupcakes, koop beleg en jullie zijn meester bakkers voor één dag!

5. Vorm een band
Spelen jouw kinderen een instrument? Dan is Koningsdag een mooie gelegenheid om hun kunsten te vertonen. Zijn jullie een muzikale familie? Vorm dan samen een band en speel jullie favoriete liedjes. Have fun!

6. Open een winkel
Open jullie eigen 'winkel' en maak samen de allermooiste marktkraam. Kleed deze supermooi aan, style jullie oude kleding mooi op rekjes et voila: het verkopen mag beginnen. Succes! 

Wij zijn benieuwd naar jullie resultaat!

Lees ook: Oranje, de kleur die je dacht dat je nooit zou dragen

Lise 

Reageer