Kukel... Hoe noemt jouw kind hem?

Elke week zetten we een populair topic - voor en door moeders - van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Hoe noem jij het geslachtsdeel van je kind? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

vivavisual

Foef, doos, muts: de bijnamen voor geslachtsdelen zijn eindeloos. Maar hoe duidt je het eigenlijk aan bij je kind? Noem je het beestje bij de naam of heb je er een alias voor bedacht? Forummers delen de termen die zij gebruiken bij hun kind. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

"Ik heb twee jongens en het wordt hier gewoon bij de naam genoemd: piemel. Mama heeft een plasser."

"We zeggen plasser tegen onze twee dochters. Een vriendinnetje van mijn jongste dochter van zes zegt doosje. Dat vind ik raar klinken."

"Twee zoons hier en wij noemen ze gewoon piemels. Ooit zei mijn man dat mama een vagina heeft. Mini praatte toen nog niet goed, maar verdomd, dát woord bleef hangen. We hebben het maar zo gelaten. Dus ja, meisjes hebben een vagina en jongens een piemel.”

"Mijn zoon heeft een hele mooie piemel, dat heeft hij in de Hema uitgebreid verteld aan het kassameisje. Mijn dochter heeft een plasser en een vagina. Haar plasser is het geheel, haar vagina het baby-gaatje. Ranzig woord, trouwens. Nou ja, bij gebrek aan beter.”

“Zelf vind ik vagina het dichtst in de buurt komen. Dekt de lading het best. Later wordt wel duidelijk waar vandaan geplast wordt en baby’s worden geboren.”

“Plassertje. Want dat is de primaire functie als je kind bent. Later zal ik waarschijnlijk overgaan op vagina, maar dat is een vaag woord voor een ukkie vind ik. De stomste naam die ik ooit hoorde was voorbips.”

“Piemel en kukel. Toen mijn zoon in het ziekenhuis lag hadden ze het over zijn plasser en dat vond hij zo stom dat hij er iets van zei. Waarop de verpleger antwoordde: ‘Wat moet ik dan zeggen, zeikstok?’ Dus nu heeft hij (in huiselijke kring) een zeikstok.”

“Kut kan echt niet. Kut is geen officiële naam maar een grove bijnaam. Zoiets als olifant klotereus noemen.”

“Jongens hebben gewoon een piemel. Voor meisjes vind ik het serieus moeilijk. Een vagina hebben ze natuurlijk, maar dat bedoelen we niet, daar plassen ze niet uit. Dan zou je vulva moeten zeggen, maar dat vind ik zo’n raar woord. Ik hou het voorlopig op plasser.”

Wil je meer quotes van moeders over "de plasser" lezen? Klik dan hier. 


VIVA redactie 

Reageer