Leuk! Back to school feitjes

Lange ochtenden in bed met een kop koffie en spelende kids op de achtergrond hebben inmiddels plaats moeten maken voor een coffee to go en aangeklede kinderen op de achterbank van de auto. Back to school is niet langer een vooruitzicht, maar it’s really happening: de kinderen zijn weer terug naar school! Waar de ene mommy de vlaggen uithangt en haar me-time viert, heeft de andere mommy het er iets moeilijker mee. Wat moet ze nu met al die tijd? Omdat wij bij Kidstoday van feitjes houden, hebben we een leuke enquête uitgezet. Benieuwd naar de resultaten? Stop dan vooral niet met lezen!

b2s

School supplies

Toen de zomervakantie nog in volle gang was, kochten 40% van de mommy’s de schoolspullen voor het nieuwe schooljaar van hun kind al. 50% wachtte hiermee tot de laatste week voordat school weer begon en 10% van de ondervraagde mommy’s deed dit – onder het motto ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ - al direct aan het begin van de zomervakantie. De thema’s die veel kids dit jaar kozen voor hun schoolbenodigdheden waren Frozen, Emoji’s en Paw Patrol. Toen wij vroegen wat de grootste ergernissen van ouders deze zomer was, waren de antwoorden dat hun kids zich vaak verveelden, ruzie maakten met hun broertjes of zusjes en dat het weer vaak tegen zat. Leuk feitje: van één van de ondervraagde mommy’s was de Pokemon rage de grootste ergernis van haar zomer!

Outfit

Omdat de eerste dag terug naar school toch wel een groots moment is, mochten 63,3% van de kids hun ‘eerste schooldag outfit’ kiezen. 26,7% van de kinderen kregen hiervoor zelfs een gloednieuwe outfit en gemiddeld werd hiervoor tussen de € 30 en € 50 uitgegeven. Veel ouders waren van mening dat bij een nieuw schooljaar ook een paar nieuwe schoenen horen. Daarom kregen maar liefst 66,7% van de kids nieuwe schoenen om het schoolplein mee op te rennen.

bts

Back to school

Ruim de helft van de kinderen (53%) gaat met de fiets naar de basisschool en 26,7% doet dit lopend, met de benenwagen dus! Ook wordt er nog een klein deel gebracht met de auto of gaat met het OV. Ruim 75% van de ondervraagde ouders zegt dat hun kids niet emotioneel waren toen ze de eerste dag na de vakantie weer naar school moesten. 56,7% van de ouders daarentegen, werd zelf wel emotioneel bij de eerste schooldag van hun kind. Gelukkig liet 96,7% van de ouders hun kind wel met een fijn gevoel achter en vertrouwen ze de juf of meester helemaal! 

Lunch

Natuurlijk waren wij ook erg benieuwd naar de lunchboxjes van de kids: wat zit hier veelal in? Bij het overgrote deel van de kinderen is er in de lunchbox een boterham en een stukje fruit te vinden. Een lekker stuk komkommer is ook een populaire vulling van de lunchbox! Verder bestond het lijstje uit rijstwafels, crackers een wrap of een ontbijtkoekje. Best gezond dus, net als de traktaties van de kids. Ruim 70% kiest voor een gezonde variant om mee te trakteren als hun kids jarig zijn. Daar tegenover staan de bijna 30% die hun kind snoep, chips of chocolaatjes laten trakteren. Verschil moet er wezen!

Samantha 

Reageer