Mooie zomervoeten in een handomdraai!

Het is mooi weer buiten! Hup, uit met die schoenen, het open-tenen seizoen is namelijk in volle gang! Wel zo nice dus, als jouw voetjes er mooi verzorgd uitzien. Zeker als je zwanger bent, hebben je voeten veel te verduren en kunnen ze waarschijnlijk wat extra care gebruiken. En hoe heerlijk is het, om jezelf even lekker te pamperen? Met ons 5-stappenplan heb je à la minute mooie zomervoetjes. Lekker badderen, smeren en scrubben dus!

Beeld beauty voeten

Numéro uno: een lekker (kruiden)badje

Laat een teiltje of badje vollopen met lauwwarm water, zodat je voeten een beetje kunnen weken. Gooi hier wat schijfjes citroen, rozenblaadjes en lavendel bij. Ruikt niet alleen overheerlijk, het verzorgd ook als een dolle!

Step two: vijlen en scrubben!

Haal eelt en dode huidcellen weg met een vijltje of puimsteen. Dit is niet het leukste karweitje, maar wel één met veel resultaat in korte tijd! Als je gaat scrubben, raden wij een grove scrub aan. Mocht je niets in huis hebben, dan kun je dit zelf maken van honing, suiker en olijfolie. Scrub je voeten met ronddraaiende bewegingen.  

Stap drie: hydrateren die handel

Een goede crème is het halve werk! Kies voor een fijne, vochtinbrengende crème en wikkel je voeten in plastic of een handdoek. Dit versterkt het hydraterende effect. Laat dit 10 minuten intrekken, dan heb jij ondertussen mooi tijd voor stap vier. Multitasking all the way!

Nummer vier: bye bye nagels

Terwijl je voetencrème intrekt, kun jij even je nagels knippen. Je kunt kiezen voor een klein schaartje of knippertje, maar zorg in ieder geval dat je 'instrument' schoon is. Vijl zonodig de zijkant van je tenen bij met een fijn vijltje.

Numéro cinq: lakje erop!

Nu is het tijd voor de finishing touch: een mooi lakje om van jouw voeten een prachtpaar te maken. Kies voor azuurblauw, wit, transparant of een andere zomerse kleur. Zeker nu je met deze energy boost happy feet hebt gekregen, mogen jouw voeten gezien worden! Yes!

Elien 

Reageer