Op zoek naar een witte feestjurk

De zomerjurken periode is begonnen. En dat begint bij ons als er geen maillots meer nodig zijn. Natuurlijk zijn blote benen niet elke dag mogelijk in ons koude kikkerlandje. Toch vieren we elke dag mooi weer met een zomerjurk. Nou ja, ‘we’ is misschien niet helemaal van toepassing. De meiden bedoel ik ermee.

Witte meisjesjurken van Jottum

cc: Jottum

"De mooie dagen in maart en april hebben haar enthousiasme aangewakkerd"

Op de kamer van Jade hangen alle jurken in het zicht. De kamer is niet zo groot; 2 bij 2 meter haalt het zeker niet. Gelukkig bracht de kast Stolmen van Ikea uitkomst. Lades, een commode en een handig kledingrek in één. Een soort inloop-slaapkast. Erg leuk als het nog om ieniemienie babykleding gaat. En nu de kledingstukken groter zijn, is het weer leuk voor Jade. Zo kan ze haar jurken bewonderen totdat ze deze weer aan kan. Dus de vraag ‘Is het zomer, mama?’ betekent ‘Mag ik een zomerjurk aan?’ En die vraag hoor ik steeds vaker. De vele mooie dagen in maart en april hebben haar enthousiasme aangewakkerd.

Tommy Hilfiger LACE jurkje WitTommy Hilfiger Brandkids
€ 99,00 € 49,50
Jottum jurkJottum Kleertjes.com
€ 249,95 € 149,97
Jottum jurkJottum Kleertjes.com
€ 79,95 € 31,98
Jottum jurkJottum Kleertjes.com
€ 229,95 € 160,96
Katoenen feestelijke jurkKIABI
€ 22,99
Name It Timaja Tank Dress Bone 13080160Name It Ik en mijn kind
€ 29,95 € 19,95

"De mooiste kleur voor een jurk vind ik wit, mijn meiden zien liever een zachtroze jurk met veel bloemen, vlinders of stippen"

Voor Rosa krijgt het zomerjurken-seizoen dit jaar een bijzondere betekenis. Dan moet je weten dat Rosa het type is: ‘Elke dag kan een feestje zijn, dus ik doe mijn feestkleding alvast aan!’ Naast de elke-dag-feestjes vieren we dit voorjaar het 50-jarig huwelijksfeest van opa en oma én wil Rosa haar eerste communie doen. Dus tijd voor een mooie outfit. Als het aan mij ligt zo vaak mogelijk een witte jurk, maar daar zijn mijn meiden het niet altijd mee eens. Zij zien veel liever groenblauw of zachtroze. Met veel bloemen, vlinders of stipjes als dessin. Ik heb geluk dat het dit jaar een wit exemplaar mag worden. En als oudste dochter in het wit gaat, wil jongste dochter dat natuurlijk ook.

"Ineens zien we onze favoriet: een prachtige witte jurk van Tommy Hilfiger"

Gelukkig verandert hun mening ook naarmate ze ouder worden. Rosa verraste me laatst door een wijde jurk van vorig jaar aan te doen en vervolgens alles wat wijd was samen te pakken om aan mij te laten zien: ‘Kijk, dit vind ik mooi!’. Meteen hebben we op internet naar witte feestjurken gekeken. Via een bijzondere jurk van Jottum (écht een plaatje om te zien), zien we ineens onze favoriet: een prachtige witte jurk van Tommy Hilfiger. Een strak lijfje van bewerkte stof, met een dubbele rok voor een mooi randje aan de onderkant. We dromen nog even verder, want stiekem vindt Rosa het ook fantastisch als haar oma er een voor haar maakt. De inspiratie is er. Wat het wordt, blijft nog even een verrassing.

Jottum, Jurkje - Van Tilburg OnlineJottum Van Tilburg Online
€ 139,97
3 Pommes Korte jurk Wit3 Pommes Zalando
€ 34,95 € 27,96
Blue Seven JurkBlue Seven Happybee
€ 30,95 € 13,93
Le Chic JurkLe Chic Kinderkleding-tekoop
€ 69,95 € 27,98
Feestelijke jurkKiabi KIABI
€ 19,99 € 13,99
Name it HENAJA Korte jurk WitName It Zalando
€ 24,95 € 19,96

Over blogger Susan Stevens

Susan 

Reageer