Profi vakantiekiekjes maken doe je zo!

Vakantietijden zijn happy times! Je denkt (straks) waarschijnlijk met weemoed terug aan die heerlijke vakantieweken ergens in het zonnetje, maar: 'gelukkig hebben we de foto's nog'! Niets zo nostalgisch als foto's, zeker als het pics zijn van het gezin dat lekker aan het genieten is aan de Zuid-Franse kust of Italiaanse binnenlanden. Natúúrlijk hebben jouw foto's helemaal geen filter nodig, dat snappen we. Maar tóch is het downloaden van één van deze appjes de moeite waard, want ze geven je foto nét dat tikje extra.

apps fotografie

1. Profi foto's met Camera

Dit is één van de toppers in de lijst van foto-apps. Hiermee maak je foto's waar een echte pro niet vaan kan tippen. Met behulp van 2 icoontjes kun je instellen waarop de camera moet scherpstellen en welke belichting hierbij nodig is. Ook kun je hiermee bewerken, zelfs meerdere foto's tegelijk!

2. Prachtige filters VSCO Cam

Met deze app kun je effecten aan je foto toevoegen, waar professionele fotografen voor aan de slag moeten met allerlei dure bewerkingsprogramma's. Bij deze app krijg je gratis wat filters, die er natuurlijker uitzien dan bij veel andere apps het geval is. Voor een euro kun je er een filter bij kopen. Er wordt in de wandelgangen geroepen dat de echte pro's helemaal dol zijn op deze app. Wij kunnen niet meer zonder!

3. Ondergaande zon met ProHDR

Staat het hele gezin prachtig opgesteld voor een selfie met ondergaande zon, maar is het resultaat weer eens vier zwarte poppetjes voor een soort lichtbol (de zon)? En is de zon bij de volgende poging helaas toch al echt onder? We know the feeling! ProHDR kan contrastverschillen oplossen en maakt twee foto's met een verschillende belichting, die over elkaar heen worden geplakt in deze app. En tadaa: de vier zwarte poppetjes worden weer herkenbaar als jullie gezin. 

4. Nostalgisch effect met Oggl

Oggl is voortgekomen uit de app Hipstamatic, waar we eveneens dol op zijn. Oggl heeft een oude camera, dit maakt deze app zo likeable: je kiest een rolletje, lens en effect. Hiermee geef je de foto's een waanzinnig effect en ook de kleurenfilters zijn absoluut de moeite waard!

5. Weg oneffenheden met Facetune

Heb je eindelijk een foto waar iedereen met open ogen en lachend opstaat, wordt net jouw wang ontsierd door een rood plekje. Bummer! Met Facetune kun je eenvoudig foto's bewerken en retoucheren. Zo geef je the whole Brady Bunch een stralend witte glimlach én poets je die extra vakantiekilo's van moeders in een paar tellen weg. Got to love this!

Elien 

Reageer