Sanne tipt: de sintkado top 5 voor dreumes- en peutermeisjes

De Sint is in het land; de aftelkalender is in elkaar geknutseld en de verlanglijstjes zijn gemaakt. Maar het maken van die lijstjes was geen makkelijke klus. Heb je zelf ook een dreumes- of peuterdochter en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ik deel de top vijf van mijn dochters (5 en 1 jaar).

Blog Sanne sinterklaas Shop speelgoed

Mijn dochter Liv (5) is inmiddels oud genoeg om zelf uit te knippen en te plakken wat ze graag zou willen hebben. Maar ze heeft uiteraard geen flauw benul van wat het allemaal kost en ons huis ontploft al van de enorme hoeveelheid speelgoed. Dus ze kan wel wat bijsturing gebruiken. Mijn kleinste meisje, Jolie (14 maanden), is nog te klein om zelf te kiezen wat ze wil en heeft volop speelgoed van haar grote zus om mee te spelen. Kortom, er moeten keuzes worden gemaakt.

Bovendien boffen de meiden, want Sinterklaas komt niet alleen bij ons thuis langs,  maar ook bij oma én op papa’s werk. En uiteraard mogen ze ook nog een paar keer hun schoen zetten. Dat betekent een hele hoop cadeautjes. Gelukkig vind ik het zelf maar wat leuk om door de grote speelgoedfolders heen te bladeren en te surfen op internet op zoek naar leuke cadeau's voorde kids. Bij deze de speelgoed top 5 van allebei de meiden. Ik zou er zelf bijna hebberig van worden!

Top 5 van dochter Jolie (1 jaar)

1. Geluidjes en knipperende lampjes

Jolietje is gek op diertjes, speelgoed met muziek en gekleurde lichtjes. Daar sluit het speelgoed van Vtech helemaal op aan.. Omdat ze zo dol is op d’r Zoef Zoef aapje, krijgt zij als hoofdcadeau de dierentuin. Het handige daaraan is dat je de serie uit kan breiden met extra diertjes, makkelijk om in d’r schoentje te doen.

Zoef Zoef Vtech Vtech Aapje Vtech dierentuin

2. Waar is die kleine clown?

Sinds kort is Jolie helemaal into Bumba. Ze wordt heel blij als ze er op mijn telefoon een filmpje van mag kijken. Dus ik denk dat deze boot met Bumba poppetjes en blokjes enthousiast wordt ontvangen.

Shop Bumba bootje

3. Treintje van Woezel en Pip

D’r grote zus had en heeft niks met auto’s en treintjes, maar Jolie lijkt het wel leuk te vinden. Daarnaast gaat ze ook steeds beter blokjes op elkaar stapelen. Dus met deze houten trein van Woezel & Pip kan ze zich vast een tijd vermaken.

Shop houten Woezel en Pip treinWoezel en Pip Trein

4. Puzzelen maar

Goed voor de fijne motoriek, maar vooral erg leuk om samen te doen: puzzelen. Deze houten puzzel van Nijntje valt vast in de smaak. Want de meeste kleintjes zijn dol op diertjes én op Nijntje.

Shop Nijntje puzzel Shop houten Nijntje puzzel

5. Dat zal lekker slapen

Tot slot, niet omdat Jolie het zo graag wil, maar hoog op het lijstje van d’r mama: een dekentje van Koeka. Ik ben echt verliefd op de mooie spullen van dit fijne merk. En Jolie kan nog wel een extra dekentje gebruiken nu het kouder wordt. Een mooi én praktisch cadeau dus.

Shop Koeka deken Shop Koeka deken

Ben je op zoek naar cadeaus voor een girly (kleuter)meisje die gek is van prinsessen, roze, glitters en nóg meer roze? Dan zit hier vast iets ook iets voor haar bij.

Top 5 dochter Liv (5 jaar)

1. Laat het los, laat het gaan...

Bij Liv met stip op 1, alles, maar dan ook alles, van Frozen. Sinds ze de film vorig jaar in de bioscoop zag is ze helemaal gek van Elsa, Anna en sneeuwpop Olaf. In het begin viel het niet mee om spullen van Frozen te vinden. Maar inmiddels slaapt ze onder een Frozen dekbed, drinkt uit een Frozen beker en trekt het liefst elke dag haar Frozen-shirt uit de kast. De poppen van Anna en Elsa wil ze het allerliefst. Of zoals ze zelf zei toen ze ze voor het eerst in de winkel zag: “Die wil ik, ik val bijna flauw van hoe graag ik die wil.” Tsja, dat kun je natuurlijk niet weigeren.

Shop Frozen sneeuwpop Olaf Shop Frozen sneeuwpop Olaf

2. Bouwen en rollenspellen

Op 2 van haar verlanglijstje staan spullen van Lego Friends. Ze vindt het vooral leuk om de eerste keer samen met papa alles in elkaar te zetten. Om daarna met de poppetjes te spelen. Als hoofdcadeau krijgt ze van ons de Heartlake school van Lego Friends.

Shop Lego Friends Heartlake school Shop Lego Friends Heartlake school

3. Als een echte prinses

Liv houdt heel erg van prinsessen én van verkleden. Dus deze jurk van Prinsessia is helemaal in haar straatje. De roze jurk van prinses Roos is haar favoriet, dus dat komt goed uit.

Shop prinsessen verkleedjurk jurk van Prinsessia

4. Tekenen, kleuren en knutselen

Ze vindt het soms nog erg lastig om een tijdje alleen te spelen met haar Pinypon, Lalaloopsy of Playmobil, maar zelf kleuren en tekenen dat kan Liv als de beste en houdt ze met gemak een uur vol. Nieuwe glitterstiften zijn dan ook een prima cadeautje voor in haar schoen. Of wordt het toch dit roze tekenpakket?

SHop glitterstiften en roze tekenpakket Shop glitterstiften Shop roze tekenpakket

5. Leren schrijven

Als oudste kleuter leert Liv dit schooljaar steeds nieuwe letters. Gelukkig vindt ze dat superleuk. Dus Sinterklaas neemt dit jaar ook een schrift met allerlei leuke schrijfoefeningen voor haar mee in de zak.

Shop Disney speelse schrijfoefeningen Shop Disney speelse schrijfoefeningen

Meer blogs van Sanne:

- Sanne "Je moet er snel bij zijn met winterjassen"

Over Sanne

Sanne  Sanne (33) is moeder van Liv (5) en Jolie (1). Naast haar werk voor haar eigen communicatiebureau (Sanne Communicatie) is Sanne dol op shoppen, en dan vooral voor haar twee meiden. En uiteraard hangt er voornamelijk roze in de kast.

Reageer