STAYCATION! 10x vakantie in je eigen huis

Het is bijna herfstvakantie. Ga je nergens heen? Dat is helemaal niet erg, want om een vakantiegevoel te creëren hoef je niet ver te reizen. Dat kan namelijk ook gewoon lekker thuis! Hoe? Met deze 10 tips hou je lekker vakantie in je eigen huis.

city1

1. Net als dat je met vakantie gaat, zorg je voor een stapel ‘verse’ boeken en tijdschriften. Dus ga naar de bieb  enlaat je kinderen een mooie stapel uitkiezen. Vergeet voor jezelf ook niet een extra grote stapel tijdschriften te kopen die je deze week kan lezen!

2. Tijdens een vakantie kook je zo min mogelijk dus probeer dat deze week dus ook te doen. Ga lekker naar restaurantjes in je eigen stad die je al lang op je to-go lijstje had staan. Of laat lekker eten thuis bezorgen.

city2

3. Ontdek een nieuwe Nederlandse stad. Nooit in Den Bosch geweest? Zoek op internet leuke tips en ga op ontdekkingstocht. Overnachten daar kan, maar als het niet te ver is rij je gewoon weer terug naar huis.

4. Plan deze week zo min mogelijk, leef met de dag!

city3 

5. Huishoudelijke klusjes zijn dus ook verboden! Gewoon een week de was niet doen, dat kan best.

6. Koop ook voor deze week een nieuwe vakantie outfit. Dat je thuis blijft hoeft niet te betekenen dat je niet mag shoppen.

city4

7. Bezoek een museum in je eigen stad waar je kinderen nog niet eerder zijn geweest.

8. Laat je kinderen een tent bouwen in de huiskamer met lakens en stokken. Als ze oud genoeg zijn kunnen ze er zelfs een nachtje in slapen.

city5 

9. Deze week geen laptop of ipad aan! Zet je mail op ‘out of office’ en je telefoon zo veel mogelijk uit of in ieder geval lekker op stil en leg hem niet in de buurt.

10. Wil je er toch even uit? Wissel dan een weekend van huis met je vrienden. Zo ben je toch ergens anders. Of misschien zijn er wel vrienden met vakantie en mag je een weekje op hun huis passen.

city6

Fijne herfstvakantie!

Over Bettina 
Bettina Neseker (35) is oprichtster van CITYMOM.nl de hotspot en lifestyle website voor moeders in de stad waar je inspiratie kan vinden op het gebied van o.a. kindermode, kinderkamers, kindvriendelijke reizen en hotspots. Samen met haar vriend en hun dochter Bobbi (3.5) en zoon Fitz (3 maanden) woont zij in Amsterdam Oud-West. Volg Bettina ook via Instagram! 

Bettina Neseker

Reageer