Super mom, super tired: 10 redenen

Als je moeder bent, weet je één ding 100% zeker: je bent altijd moe. Gelukkig regelt de natuur een hoop en word je ook overladen met gelukshormonen als jij je kinderen om je heen hebt. Maar dit kan niet altijd verbloemen dat je ogen spontaan dicht vallen als je eindelijk ’s avonds in bed een bladzijde van je nieuwe boek probeert te lezen. Mocht je niet meer weten waarom je nou eigenlijk altijd moe bent, dan frissen wij je geheugen even op….

Beeld sleepy

10 x moe zijn voor gevorderden

1. Kinderen worden vroeg wakker. Hier kunnen we een heel verhaal bij zetten, maar we weten allemaal wat dit betekent. Te.weinig.slaap!

2. Dingen met kinderen duren 10 keer langer dan zonder. Wil je ‘even snel’ naar de supermarkt of een broodje smeren tussendoor? Vergeet het maar!

3. Minimaal 100 keer per dag begint de zin met het woord ‘Waarom…?’. Hierna volgt steevast een vraag, waar jij in Jip & Janneke-taal een antwoord op moet geven. Zoals wat er is boven de lucht? En daar weer boven? En dat al om zes uur ’s ochtends. Zucht.

4. Je huis is niet meer schoon te poetsen. Ook al ga je elke dag vol enthousiasme alle kruimels te lijf met de stofzuiger. Je smijt alle knuffels, brandweerauto’s en andere felgekleurde ellende die teveel geluid maakt in de speelgoed box. Maar helaas: binnen vijf minuten is jouw huis weer een waar speelgoedparadijs. En dit niet alleen in huis, ook je auto, je tuin en zelfs je schuur zijn omgetoverd tot een circus .

5. Je bent een monsterverdelger geworden. Als jouw kids ’s nachts weer gillen dat er monsters en spoken onder hun bed zitten, is er maar één iemand die dit op kan lossen: mama. Een eervolle taak, dat wel.

6. De favoriete knuffel van je kind is altijd kwijt. En je weet wat dit betekent: doffe ellende. Want zonder knuffel geen leven. Natuurlijk is Pippeloentje of Woezel nergens te bekennen als je hem zoekt.  En nee, hij ligt niet onder het bed. Na drie keer dezelfde route naar de supermarkt terug te hebben gelopen, al speurend over de grond, check je voor laatste keer tóch maar onder het bed. En guess what

7. Naast chefkok van jullie kleine bedrijfje ‘Het Gezin’, ben je ook sportcoach, taxichauffeur, oppas en mental coach. Vijf banen in één, dus. Oeps.

8. Andere schoolpleinmoeders zien er fantastisch uit en lijken tijd over te hebben. Maar jij niet, met je haar in een knot en wallen tot op je knieën breng je de kids naar school. Tot overmaat van ramp wordt er nog wél even verwacht dat je een beetje komt socializen. En dat is pas écht vermoeiend.

9. Met Dr. Google speur je internet af, wat het betekent als kinderen al een week een naar hoestje hebben en een schore stem. Is dat wel echt een virusje? Heerst het? Je zou zó kinderarts kunnen worden, met alle vergaarde kennis over kinderziektes.

10. Je hubby ligt de hele nacht heerlijk te ronken, maar dit geldt helaas niet voor jou. Jij ligt namelijk de hele nacht wakker, omdat je piekert over van alles en nog wat. Staat het gas uit, oh nee: je hebt alleen al 10 jaar een inductieplaat. Oké. Gas is dus uit. Zijn de broodtrommels gevuld? Bij wie wilden ze ook alweer spelen morgen? Wat zal ik nou weer koken? Geef ik ze wel voldoende aandacht? Ben ik wel consequent genoeg? Doen wij samen nog wel genoeg leuke dingen? We moeten echt weer eens uit eten. Enzovoort.  

No wonder dat we uitgeput zijn! Maar hé: die enorme bergen liefde die we ervoor terug krijgen, maakt het allemaal waard.


Elien 

Reageer