Thuiswerken met kids: 5 tips!

Back in the days was je óf een thuisblijfmoeder, óf een working mom. Tegenwoordig kun je een hardwerkende moeder zijn, die noeste arbeid verricht én thuis is bij de kids. Thuiswerken is een kunst op zich, zeker als er kinderen rondrennen. Be smart en plan je dag goed, dan kun jij alles succesvol combineren. Wij geven je 5 gouden tips om zowel je baas als de kids happy te maken terwijl je thuiswerkt. Succes!

Beeld thuiswerken

Tip 1: Houd je normale werkritme aan

Hoe verleidelijk het ook is om een half uurtje langer te blijven liggen als je thuiswerkt, toch is dit onverstandig. Regelmaat en consequent zijn, is belangrijk voor het ritme van jouw kinderen, maar ook voor jezelf op de thuiswerkdagen. Sta dus vroeg op, spring meteen onder de douche en ga na het ontbijt met je kroost aan de slag. Hupsakee!

Tip 2: Blijf georganiseerd

Op kantoor heb je een werkplek, het is geen overbodige luxe om dit thuis ook te hebben. Als je een kamer over hebt, zou je hier een werkplek kunnen maken. Heb je dit niet? Tover dan de eettafel om in your personal workspace. Zorg wel dat deze is opgeruimd, zo blijf je goed georganiseerd! Maak een to do lijst voor die dag. Houd hierbij rekening met het feit dat je kinderen thuis hebt rondlopen, dus geef je belangrijkste werktaken prioriteit.

Tip 3: Wees eerlijk

Op je werk zijn ze natuurlijk niet gek: thuiswerken met rondlopende kinderen zal je werktempo niet ten goede komen. Maak hier van tevoren afspraken over met je leidinggevende: geef aan dat je op dit soort dagen iets minder kan doen dan op kantoordagen. Misschien kun je op de dagen dat je wel in the office bent, wat meer uren maken ter compensatie. Ga in ieder geval niet oude trucjes uithalen als mailtjes sturen om acht uur ’s ochtends, om te laten zien dat je al aan het werk bent. Nergens voor nodig, als je duidelijke afspraken hebt gemaakt.

Tip 4: Neem een pauze

Pauzes zijn er niet voor niets: je hebt na een paar uur werken even wat time off nodig. Zo kun je weer opladen voor het tweede deel van de dag. Het is misschien aanlokkelijk om achter je computer een broodje kaas naar binnen te werken terwijl je vrolijk doortikt, maar het is toch beter om een pauze in te lassen. Spreek met jezelf een tijd af, waarin je een break neemt en ga lekker lunchen met je kinderen. Zo hebben zij even quality time  met hun moeder en kun jij bijtanken.

Tip 5: Split de dag met een andere moeder

Je zult niet de enige in de buurt zijn die thuiswerkt terwijl er kinderen rondhuppelen. Misschien heb je wel vriendinnen in de buurt die ook vanuit huis werken, of heeft je buurvrouw tegelijkertijd een thuiswerkdag? Plan dan samen dat jullie een dagdeel op elkaars kinderen passen, of een hele dag en dit rouleren. Dat is pas een win-win situatie!

 

 

 

Elien 

Reageer