Tip! Leuke educatieve apps voor peuters

Natuurlijk heb je van tevoren afspraken met jezelf gemaakt. Voor jou geen beeldbuiskinderen, jij wil buitenkinderen! Maar eigenlijk is het idee dat een ‘scherm’ niet goed is, een beetje achterhaald. Want een tablet, iPad of iPhone kunnen heel educatief zijn. Er zijn talloze apps in de omloop die de ontwikkeling van jouw peuter stimuleren. Daarom geven wij je dit fijne lijstje, met leerzame spelletjes voor jouw peuter. Veel plezier!

Beeld apps

1. Kikker viert feest

Met de app ‘Kikker viert feest’ worden peuters en kleuters uitgenodigd op Kikker's partijtje. Ze mogen helpen met de voorbereidingen van het feest en een mooie tekening voor hem maken. Super cute én leerzaam!

2. Nederlands leren met Emma

'Nederlands leren met Emma' is een educatief spel dat peuters en kleuters de juiste uitspraak leert op tien gebieden: vormen, kleding, vervoer, eten & drinken, boerderij, kleuren, het lichaam, getallen, dierentuin en thuis. 

3. KinderTube

KinderTube is een app voor peuters en kleuters en bevat vooraf op kindvriendelijkheid gecontroleerde kinderfilmpjes. Op deze manier kan jouw peuter op een makkelijke manier kinderfilms en -liedjes kijken. 

4. Zeedieren Puzzel

Heerlijk toepasselijk voor op vakantie, deze Zeedieren Puzzel app. Met meer dan 40 puzzels en 50 verschillende zeedieren gaat jouw peuter geheid met vers verworven kennis naar huis!

5. Dr. Panda's creche

Dierenouders brengen hun baby's naar Dr. Panda’s Creche en aan jouw kind de schone taak om voor ze te zorgen. De panda's kunnen in bed worden gestopt en er kan zelfs een verjaardagsfeestje worden georganiseerd. Leuk!

6. Trein met dieren

'Trein met dieren' is een animatiespel waarmee kleine superhelden op een speelse manier dierengeluiden leren. Met een hond als chauffeur en een groep dierenreizigers op reis is er aan dierengeluiden sowieso geen gebrek!

7. Verstoppertje

Als je ergens je iPhone of iPad verstopt, 'roept' dit appje elke 10 seconden een hint over de locatie van jouw device. Je kleine zal zich prima vermaken met het zoeken naar waar die hints toch vandaan komen... 

8. Barbie I can be

Dit appje is een walhalla voor kleine prinsessen. Ze kunnen met Barbie spelen die dan banketbakker, dierenarts of pizzabakker is. Kinderen kunnen drie verschillende korte spelletjes spelen: cakejes maken, pizza’s bakken en hondje verzorgen.

9. Jop leert tellen

Met dit spelletje leer je Jop tellen. Bij elke opdracht vraagt hij of je mee wil tellen. Je kunt kiezen uit negen oefeningen die een vergelijkbare opzet hebben: het cijfer staat aangegeven en de opdracht wordt gegeven. De app telt hardop mee, waardoor jouw peuter op een leuke manier leert tellen!

10. Bollo

In dit appje van Landal staat Bollo centraal. Je kunt tien verschillende activiteiten met (knuffel)beer Bollo en zijn vriendjes doen. Met diverse filmpjes en verhalen vermaakt jouw kind zich uitstekend én wordt er gewerkt aan de kennis. Handig!


Elien 

Reageer