Tips voor mommy's to be: yay or nay?

Wat was de meest waardevolle - of waardeloze! - tip die je kreeg tijdens je zwangerschap? Welke gekke eetgewoontes had jij en wie vertelde je het eerst dat je zwanger was? We vroegen het jullie en de resultaten waren hilarisch!

Tena Lady's voor het geval dat je moet niezen, met een een citroen over je buik wrijven tegen pijnlijke ribben en je man mee laten puffen op het ritme van 'Altijd is Kortjakje ziek'. Ze klinken stuk voor stuk als slechte opdrachten tijdens een vrijgezellenfeest, maar dit zijn enkele 'waardevolle tips' die mommy's hebben gehad tijdens hun zwangerschap.

vervelendetips

Thanks, but no! 
Eén van de meest terugkomende waardeloze tips van vele dames was: "Lekker van genieten hoor, die zwangerschap!". Ja, zij hebben lekker makkelijk praten, zij hangen niet misselijk boven de pot en dragen geen Tena Lady voor het geval dat ze moeten niezen. En bovenal kunnen zij na een lange dag lekker op de bank ploffen met een wijntje! Eén mama to be kreeg trouwens wel de tip dat dit heel goed voor je baby zou zijn: elke dag een wijntje - "daar krijg je namelijk gezellige kinderen van". "Maar pas wel altijd op met witte wijn azijn door de salade", adviseerde een tante, "want voor je het weet gaat het helemaal fout!". 

Goedbedoelde adviezen
De meest "waardevolle" tips kwamen toevallig vaak van kinderloze vriendinnen, die je haarfijn weten uit te leggen waar je, meet welk zalfje moet masseren om niet uit te scheuren. Zo ook het advies om tijdens je zwangerschapsverlof 'lekker je rust te pakken in het zonnetje'. Klinkt inderdaad verleidelijk maar niet de ideale combi met 35 graden en enkels zo opgezwollen dat je geen teenslipper meer aan kan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een zwangerschapsmasker - de grootste angst van elke mommy to be! Ook op bevallingsgebied werden er tips gegeven door vriendinnen zoals "Niet persen met je hoofd!", waarop de mama in spé reageerde: "Dat lijkt me vrij logisch, aangezien het er vanonder uitkomt."

Zwangerschapsyoga?
Andere mommy's gaven zwangerschapsyoga wel aan als een echte must, je komt ervan tot rust en je hebt er na de zwangerschap nog steeds profijt van. Rust is inderdaad erg belangrijk, dus blijf lekker lang in bed liggen en doe af en toe een extra dutje - nu kan het nog! Daarnaast kan het ook geen kwaad om te blijven sporten, zolang je dit maar op je eigen tempo blijft doen. Wanneer de sportschool je toch te zwaar wordt, is het heerlijk gewoon te gaan zwemmen, je bent namelijk bijna gewichtloos in het water - hallo verademing! Ook zijn er veel adviezen tegen misselijkheid gegeven. De meest handige wilden je we niet onthouden: eet vanilla vla en drink veel groene thee en af en toe cola. En heel belangrijk: vooral ontbijten voordat je uit bed komt: papa in spé lief aankijken dus!

ja

Dé gouden tip
Wat was nu het beste advies tussen alle antwoorden? Goed naar je eigen lichaam luisteren! En dus niet naar de wijsheden van de achterbuurvrouw van je schoonmoeder. Hetzelfde geldt voor mensen die je op elk feestje klassiekers nageven als: "Neem jij maar lekker veel, want jij eet voor twee!; ene oor in, andere oor uit! Tot slot moet je, je ook niks aantrekken van alle bevallings-horrorverhalen die je te horen krijgt. Leuk dat je nicht van je collega 26 uur aan het persen was en dat het verwachte zoontje toch een dochter bleek te zijn, maar val mij er niet mee lastig!

Luister naar je lichaam en doe (en draag!) waar jij je goed bij voelt!

Ysabel 

Reageer