Verstoppertje VS Pokemon: nostalgie in nieuw jasje

Vroeger was er in elk huis één vaste telefoon voor de hele familie en waren er nog maar drie zenders op tv. Kids vermaakten zich toen met een potje knikkeren, mens-erger-je-nieten, tikkertje of lego. Hoe leuk, om even te mijmeren over 'die goede oude tijd'? Wij frissen je geheugen even op met 5 spelletjes die jij waarschijnlijk vroeger zelf ook speelde en geven je de digitale tegenhanger van nu. Weet je het weer?

Beeld spelletjes

1. Knikkeren VS Marble Mixer

Als je goed was in knikkeren, genoot je best wat aanzien op school. Dan ging je met je zelfgemaakte knikkerzak het schoolplein op en namen de twee besten het tegen elkaar op. Spannend! De winter was niet het meest ideale seizoen om te knikkeren, maar tegenwoordig kan er lekker vanaf de bank worden geknikkerd. De knikkerapp Marble Mixer geeft jouw kind drie verschillende knikkerpotjes en uitdagingen. Leuk detail: je kind kan dit met nog drie anderen spelen!

2. Verstoppertje VS Pokemon Go

Ennn tien! Wie niet weg is, is gezien! Je verstoppen in alle donkere hoeken en gaten in de straat. Je lach of adem (meestal beiden) inhouden als je gezocht werd: verstoppertje was één van de leukste spelletjes om te doen. Gelukkig is er voor de kids nu een digitale variant, waarin zij zelf mogen zoeken: Pokemon Go. Met de camera aan de achterkant van de smartphone komt de omgeving in beeld en met aanwijzingen kun je figuurtjes zoeken. Waarschuwing: dit spel is ook heel populair bij ouders, dus verslavingsgevaar dreigt.

3.Scrabble VS Wordflick

Werd bij jullie thuis op vrijdagavond ook de tafel schoongeveegd voor een potje scrabble met de hele familie? Met de app Wordflick haal je die gezellige vrijdagavonden weer even terug. Misschien leuk om het digitaal tegen je kinderen op te nemen! Laat ze dan alleen wel af en toe winnen, dat houdt the spirit erin!

4. Lego VS Lego Juniors

Lego was meer een jongensding vroeger, wij hadden gelukkig onze Barbies. Maar het was wél heel leuk om legosteentjes van je broertje af te pakken! Gelukkig is Lego Juniors (de digitale veriant van Lego) wat meer vervelende-zusjes-proof.

5. Mens-erger-je-niet VS Ludo Classic

Mens-erger-je-niet: the name does the trick. De app-uitvoering heet Ludo Classic en dit speel met maximaal vier spelers. Dit spelletje kunnen jullie lekker kneuterig met de kids spelen. En als de rest afhaakt, kan er tegen de computer worden gespeeld. Handig!

Elien 

Reageer