VIVA: Hilarische kinderuitspraken

Elke zondag behandelen we een populair topic - voor en door moeders - van het VIVA forum in de schijnwerpers. Deze week: peuterhumor, schattig en schaamteloos. Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Is er iets dat je dag beter kan maken dan een onbetaalbare uitspraak van je kind? Niks is zo aandoenlijk als een schaamteloos kleintje die er weer iets onbedoeld grappigs uitgooit. Verkeerd verstaande woorden, brutale antwoorden en alles te letterlijk nemen: het VIVA-forum staat er vol mee. Hieronder de hilarische verzameling uitspraken van kinderen die de VIVA-forummers gedeeld hebben.  

viva


Hilarische kinderuitspraken

"Mijn zoontje is vier en heeft de dvd van De Leeuwenkoning. 'Hakuna Matata' zingt hij altijd uit volle borst mee, alleen verstaat hij het altijd als: 'Die koe is mijn mama.'"

"Ik ging met met de kids naar de kinderboerderij. Ik was in de stemming dus ik zong wat liedjes. Totdat mijn zoon van tweeënhalf zei: 'Doe maar niet, mama.'"

"Smurfin wordt door mijn zoon 'snolsmurf' genoemd. Geen idee hoe hij erop komt."

"Mijn dochter van bijna vier tegen mijn man: 'Later als ik groot ben wil ik ook neushaar, net als jij.'"

"Mijn dochter van drie wilde weten hoe de straat heette waar we in reden. Ik vertel haar dat we op de Basisweg zijn. Het is even stil achterin voordat ze zegt: 'Waar is de baas dan?' Het duurde even voordat bij mij het kwartje viel."

Wat is jouw meest hilarische kinderuitspraak? Laat het hier weten. 

VIVA redactie 

Reageer