VIVA: Hoe overleef jij de slapeloze nachten?

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Hoe overleefde jij de slapeloze nachten? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

slapelozenachten

Wat als je kind extreem slecht slaapt? In VIVA Mama, die nu in de winkels ligt, vertelt journalist Patricia over haar dochter die nauwelijks tukt. Ze zoekt uit of slecht slapen op te lossen valt, of dat het in de genen zit. Wat tippen de forummers?

“Overdag slapen als de baby slaapt. En laat je baby af en toe een nachtje logeren bij iemand anders, zodat je zelf kunt bijtanken."


“Accepteren dat het nou eenmaal zo is (makkelijker gezegd dan gedaan) en het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Go with the flow! Als dat betekent dat je baby bij je in bed slaapt, of dat je het huishouden verslonst: prima. Mag gewoon.”


“Mijn kind sliep bij mij. Wanneer ze wakker werd, werd ik ook wakker (je slaapcyclus synchroniseert) en legde ik haar aan de borst. Vaak dronk ze zichzelf dan weer in slaap. Eigenlijk zoals het in de natuur ook gaat.”


“Het went! En als de baby overdag een slaapje doet, vergeet dan niet om ook wat uren mee te pikken. Huishouden is even iets minder belangrijk.”


“Wij overleefden in ploegendiensten. Ik ging slapen om 21 uur, mijn man deed dan de avond en de late fles, vanaf 1 uur nam ik het over als het nodig was. Gelukkig waren er weinig nachten dat ze weinig sliepen. Dat kwam eigenlijk alleen voor bij mijn oudste en daar bleek een medische reden voor te zijn. Als een kind zo weinig slaapt is het uitsluiten van een medische oorzaak verstandig.”


“Baby in eigen kamer laten slapen, in het huishouden alleen het hoognodige doen en slapen wanneer je baby slaapt, afwisselen met je man, ‘s avonds gaan slapen wanneer de baby gaat slapen en de baby af en toe ergens anders laten logeren, waardoor jullie kunnen bijtanken.”


“Accepteren. Ik stond op de overleefmodus. En ik vond het ook fijn om naar mijn werk te gaan, dan had ik een beetje afleiding en rust.”

Meer lezen van VIVA? Klik dan hier. 

VIVA redactie 

Reageer

    Login om te reageren
  • Mariëlle En John 129 dagen geleden

    2 1/2 jaar met 3 of 4 uurtjes slaap per nacht moeten doen brak ons echt wel op..... Jullie moeten er maar mee leren leven werd ons verteld....Onze kerel lag wel bij vaak ons, hij was zo bang van zijn slaapkamer! Tot Bénazir op ons pad kwam. Vanaf die dag een vrolijk heerlijk slapend kind!