VIVA: Hoe vaak mogen jouw kinderen een snoepje?

Elke week zetten we een populair topic - voor en door moeders - van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Hoe vaak mogen jouw kinderen een snoepje? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

snoepvisual

Forummer Lonelyrider probeert het snoepgedrag van haar kinderen te beperken tot 1 à 2 keer in de week. Maar van andere ouders hoort ze dat hun kinderen elke dag iets te snoepen krijgen en dat dit geen kwaad kan. Ze vraagt zich af wat andere forummers doen.

"Ik heb geen richtlijnen. Na het zwemmen geef ik vaak een snoepje of een koekje. Maar ik heb niet altijd snoep in huis, dus als ik niks heb, krijgen ze iets anders."

"Geen idee. Ze krijgt nauwelijks snoep van mij, maar ik denk dat ze met traktaties en anderen die haar snoep geven wel op een snoepje per dag komt."

"Dat is verschillend. Soms dagen niks en dan op een verjaardag wel zes snoepjes. Twee spekjes en een dropje moet kunnen op een dag."

"Snoep eten we niet. Koekjes, chips en chocolade wel. Als hij erom vraagt, krijgt hij het eigenlijk altijd, behalve als het net voor etenstijd is. Hij eet ook veel fruit, dus voor ons is het wel prima zo."

"Hier krijgen de kinderen elke dag iets lekkers. Of dat dan snoep, koek of fruit is, maakt me niet uit. Het hoeft in elk geval niet gezond te zijn. Ik kijk sowieso naar het hele eetpatroon en bestempel losse dingen niet als gezond of ongezond."

"Mijn kinderen hoeven van mij niet elke dag te snoepen, maar ze vragen wel elke dag om snoep. En dat krijgen ze ook. Bij andere kinderen thuis wordt er ook dagelijks gesnoept. Ik denk niet dat daar iets mis mee is."

Wil je meer quotes van forrummers lezen over het snoepgedrag van hun kids? Klik dan hier. 

VIVA redactie 

Reageer