VIVA: 'Ik krijg lelijke kinderkleding cadeau'

Elke zondag zetten we een populair topic - voor en door moeders- van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: lelijke kinderkleding. Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers kinderen of zwanger. 

Forummer Huisvrouw86 heeft een gulle schoonmoeder die haar kleindochter graag verwent met nieuwe kleertjes. Heel lief, maar vaak zijn de dingen die ze koopt niet bepaald haar smaak. Neem het roze glitterjurkje dat ze nu cadeau heeft gekregen. Dat wil ze haar dochter écht niet aantrekken. Maar ja, het is ook een beetje zonde van het geld om het in de kast te laten hangen en ze wil haar schoonmoeder ook niet kwetsen. De forummers geven advies. 
 

kinderkleding


Dit doe je met lelijke kinderkleding


"Laat je dochtertje het jurkje als pyjama dragen. Is het toch ergens goed voor."

"Herkenbaar! Mijn moeder gaf als kraamcadeau nagenoeg de outfit van Chucky in Child's Play. Heb meteen om de bon gevrraagd en duidelijk verteld dat dit niet onze smaak is."

"Als je het echt niet mooi vindt: laat je kind in die outfit spaghetti met veel tomatensaus eten. En laat haar gerust veel knoeien. Die vlekken gaan er toch nier meer uit in de was."

"Ik snap niet waarom je het niet gewoon tegen je schoonmoeder zegt. Wees gewoon eerlijk."

"Als je het echt niet wilt hebben, geef het dan aan de kledingbank."

Meer advies lezen over lelijke kinderkleding? Kijk dan hier.

VIVA redactie 

Reageer