VIVA: Lachen om je kind

Elke zondag zetten we een populair topic - voor en door moeders - van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Gemene dingen bij je kind doen. Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

lachen

Forummer Lovely1987 heeft gigantisch gelachen om haar zoontje die bang was voor een pop en heeft het moment gefilmd voor later. Nu vraagt ze zich af of meerdere forummers zulke 'gemene' dingen uithalen bij hun kinderen.

"Hij wilde per se een hapje citroen proeven. Meerdere keren uitgelegd dat dat echt heel vies is, maar hij moest en zou het proberen. Dat snoetje!"

"Mijn moeder liet ons vroeger expres schrikken als we een enge film aan het kijken waren. Dat doet ze soms nog steeds als mijn broer in zijn kamer zit. Om dan vooraf op de gang zo hard te moeten lachen om het idee dat hij zal schrikken, dat ze of in haar broek plast, of zichzelf - al lachend - verraadt."

"Toen mijn kleuter zag dat ik mosterd op mijn kaas smeerde, wilde zij dat ook. Ik zei nog: 'Zou je dat nou wel doen? Dat spul is hartstikke scherp', maar ze bleef drammen. Haar gezicht was werkelijk onbetaalbaar en het feit dat ze daarna nog minutenlang snikkend haar tong heeft afgeveegd, maakte de zaak er alleen nog maar grappiger op. Ze kan er nu zelf trouwens ook wel om lachen, maar ze lust alleen nog steeds geen mosterd."

"Mijn vader zette vroeger een keer de tuinslang aan, net toen ik keek waar die waterstraal toch bleef."

"Op de jaarlijkse familiedag had mijn zoon bedacht dat hij de haartjes tussen zijn wenkbrauwen wel even kon bijwerken. Met mijn ontharingscrème. Belt hij op: 'Mama, heb jij een wenkbrauwpotlood?'. Waarom vertelde hij niet. Ik kwam thuis en heb tranen in mijn ogen gehad van het lachen: beide wenkbrauwen weg. Uiteraard is de jaarlijkse familiefoto ook gewoon gemaakt."

"Zo lachen wij ons nog altijd rot om een foto uit de dierentuin met de jongste. Hij stak zijn hoofd in zo'n fotoding (met van voren een plaatje van een aap) en was aan het schreeuwen dat zijn hoofd klem zat. Een familielid maakte een filmpje en daar zie je hem als een soort loeiende schildpad met zijn hoofd in en uit dat gat komen. Hilarisch!"

"Ik heb bij mijn baby wel eens 'evil' wenkbrauwen en snorretje getekend met oogpotlood. Ook wel gemeen, vooral als ik de foto later aan zijn toekomstige vriendin of vriend laat zien."

Wil je meer van dit soort hilarische verhalen lezen? Klik dan hier. 

VIVA redactie 

Reageer