VIVA: Neem je kinderen mee op kraambezoek?

Elke zondag zetten we een populair topic - voor en door moeders - van het VIVA-forum in de schijnwerper. Deze week: Kraambezoek en kleine kinderen. Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers kinderen of zwanger. 

Kleine kinderen meenemen op kraambezoek, is dat wel een goed idee? De forummer bettiepage is net moeder geworden en kleine kinderen leveren haar veel stress op: ze proberen haar baby steeds aan te raken, willen de baby al vasthouden en maken enorm veel lawaai. Stelt ze zichtt aan, of heeft ze gelijk? De forummers geven advies. 

Kraambezoek met kids

Advies van de forummers

"Bij mijn eerste kind kreeg ik een vriendin met twee kinderen op bezoek. Harstikke lieve jongens, maar daarna was ik echt gesloopt. Met die ervaring neem ik mijn kinderen dus niet mee op kraambezoek, tenzij de moeder daar zelf om vraagt. Het is gewoon te druk en teveel."

"Meestal stel ik het voor: 'Ik kan woensdag middag een halfuurtje langskomen, maar dan heb ik ook de zorg voor mijn kind, die komt dan dus eventjes mee. Zondag ben ik vrij en dan kan ik zonder kind langskomen. Wat komt jou het beste uit?'"

"Ik zou het echt niet leuk vinden als ik te horen kreeg dat mijn kinderen niet welkom zijn bij het kraambezoek. Ze vinden dat zo geweldig leuk!"

"De meeste kinderen zijn over het algemeen echt wel lief voor een baby en je baby kan wel tegen een stootje. Kinderen niet uitnodigen, vind ik nogal wat. Hoe zou jij het vinden als je kind niet mee mag?"

"Kleine kinderen horen niet te plukken aan een pasgeboren baby of er met hun snotneuzen boven hangen. Ouders kunnen toch zelf wel bedenken dat het meenemen van kleine kinderen niet in het belang is van de baby en de moeder? Die hebben rust nodig."

"Mijn zoontje gaat gewoon mee op kraambezoek, maar ik ben dan wel erg voorzichtig en laat hem niet in de buurt komen bij de pasgeboren baby. Tenzij de kraamouders het zelf voorstellen, maar dan zit ik er alsnog bovenop. Een uurtje je kind naar een oppas brengen is ook niet te doen."

Neem jij jouw kinderen mee op kraambezoek? Laat het hier weten

VIVA redactie 

Reageer