Vliegen met kids? 5 Survivaltips!

Op vakantie gaan is one of those favo momenten van het jaar, zeker als je naar een exotisch oord gaat met een vliegtuig! Het is geen geheim: kids love flying. Voor moeders - die alles in goede banen moeten leiden - ligt dit nét even wat anders... Onze 5 survivaltips helpen je misschien om je reis toch zo comfy mogelijk te maken. Adem in, adem uit. Voor je het weet, zitten jullie heerlijk aan de andere kant van de wereld, met de voetjes in het zand! Happy landings!

Beeld vliegen met kids

1. Wie zoet is krijgt lekkers…

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is een cliché, maar ook met vliegen best waar. Aan boord is er meestal voldoende lekkers te eten, ook voor de allerkleinsten, maar het is altijd handig om zelf wat mee te nemen. Gooi voor vertrek ook nog wat healthy fruit(repen) in je tas en ter compensatie ook wat lekkers. Want: wie zoet is, krijgt lekkers…

2. Back-up plan

Back in the days moest je met alle passagiers vechten om naar één scherm te kijken, maar tegenwoordig is het vele malen luxer met alle personal screens. Ook erg fijn als je reist met je kroost, want die vermaken zich hier meestal prima mee. Toch is het handig om een tablet of telefoon mee te nemen, met kinderfilms of - spelletjes erop. Lang leve het back-up plan!

3. Surprise, surprise!

Het is best een oud trucje, deze verassing uit de hoge hoed. But it works! Mochten je kinderen de spelletjes en films even zat zijn, zorg dan dat er een Plan B is. Bijvoorbeeld in de vorm van een boek met kleurplaten en geef hier als verrassing een nieuw setje kleurpotloden bij. Dit houdt ze wel even zoet!

4. Bring your own!

Een kussen onder je hoofd slaapt net even wat fijner, helemaal als het ook nog eens je eigen kussen is! Ook handig om op te zitten, want het zou jammer zijn als het raampje nét te hoog is. Een kussentje onder de kont biedt dan uitkomst!

5. Trakteer de buren

Niets zo onvoorspelbaar als kinderen, dus je hebt helaas nooit de garantie dat ze rustig op hun billen blijven zitten. Gelukkig is er wel iets dat je zelf in de hand hebt: lief zijn voor je omgeving. Als jullie de buren aan het begin van de reis trakteren op overheerlijke zelfgemaakt brownies, dan is de kans héél erg klein dat ze boos zullen worden als je dochter of zoon over de stoelleuning heen hangt en gekke bekken trekt. 

Elien 

Reageer