Welk huisdier past bij jouw gezin?

Huisdieren en kinderen gaan over het algemeen goed samen. Dit niet alleen, een beestje in huis is ook hartstikke pedagogisch verantwoord. Zo leren de kleintjes om te gaan met verantwoordelijkheden zoals uitlaten, eten geven en andere grote-mensen-taken. Maar bovenal is een huisdier heel gezellig. En ook al komt ‘ie misschien onder licht protest van jou in huis, zeg nou zelf: stiekem vind jij het nog het allerleukste dat er gezinsuitbreiding komt. Maar welk huisdier past bij jullie?

Beeld huisdieren

Hond

Een hond wordt niet voor niets ‘trouwe viervoeter’ genoemd. Het is een supergezellig speelmaatje voor je kids én hij is always happy to see you. Bedenk wel goed welk ras geschikt is voor jullie, want een kindvriendelijk exemplaar is wel zo handig. Leuke extra: een hond neemt jouw schoonmaaktaken voor z’n rekening, want hij likt jullie vloer met liefde schoon. Zo maak jij meteen een goede beurt als er visite komt! Bedenk wel even dat de gemiddelde hond minimaal tien jaar oud wordt, je zit er dus wel even aan vast.

Kat

Katten zijn echte gezelschapsdieren, die het heerlijk vinden om lekker op schoot te liggen. Ze nemen wat minder ruimte in dan een hond en vergen wat minder ‘onderhoud’. Daarom zijn deze huisdieren best populair bij gezinnen die wat minder tijd hebben. Kids vinden het heel leuk om aan de staart van een kat te trekken, maar de kat in kwestie vindt dit waarschijnlijk minder leuk. Geef je kroost dus wel even een handleiding over hoe ze met hun nieuwe huisdier moeten omgaan. Kinderen vanaf een jaar of zes kunnen de kat (helpen) verzorgen, extra leuk dus!

Knaagdier

Een hamster met van die lekkere bolle oogjes, een cavia die vrolijk piept vanuit z’n hokje of een knuffelkonijn met een superzachte vacht: knaagdieren zijn ideale huisdieren als je kinderen hebt. Zeker als die van jou nog heel jong zijn, want met deze kleine beestjes kun je niet veel meer dan knuffelen. Natuurlijk is de good old flappie het meest knuffelbare exemplaar. Neem je een hamster, zet deze dan niet in de kamer van je kind. Overdag liggen ze lekker te snurken, maar ’s nachts zijn ze mega-actief. Dan heb je een wakkere hamster, én een wakker kind: geen goed plan.

Vis

Eigenlijk is een vis niet echt een huisdier, maar je zou het wel onder die noemer kunnen scharen. Zéker als je niet zo’n dierenvriend(in) bent, maar alle vriendjes en vriendinnetjes van jouw kids wel huisdieren hebben en jij er dus eigenlijk niet omheen kunt. Een goudvis in een mooie kom staat eigenlijk best fashionable… Wij zien hier een win-win!

Knuffelbare kleding voor je kids

Een huisdier hebben, betekent dat er heel wat geaaid moet gaan worden! Wij zochten wat zachte dingen voor je, waarmee mini you helemaal knuffel-proof voor de dag kan komen. 

BoxpakKoeka Baby boxpakKleertjes.com
€ 69,99
tweekleurige katoenen truiJongen Trui met printMango
€ 25,99
Raden Jongens Mid BroekTumble 'N Dry Jogg jeanTumble 'n Dry
€ 34,99
CoolCat Fstars truiMeisje Trui met printwehkamp.nl
€ 29,99
s.Oliver Sweatvesten grey melange multicolored stripess.Oliver Zalando
€ 25,99
JoggingbroekMeisje TrainingsbroekKleertjes.com
€ 39,99

 

Elien 

Reageer