Zo bereid je jouw kind voor op Moederdag

Gaat deze week de lente dan echt beginnen? Het warme weer is voorspeld en ook de zon die gaat weer schijnen. Zoals ieder jaar gaat het begin van de lente gepaard met een eeuwenoude traditie: moederdag 2016! Dé dag van het jaar waarop alle mama’s voor even in het zonnetje worden gezet. Maar wat is moederdag precies, waar komt het vandaan en hoe leg je dit aan je kind uit? Want eigenlijk is moederdag er altijd al geweest, maar hoe dan? We nemen je daarom even mee terug de geschiedenis. Héél ver de geschiedenis in, want moederdag is dus al een eeuwenoude traditie.

moederag

Een traditie die uit de tijd van de oude Grieken stamt. Want de oude Grieken eerden aan het begin van de lente de Moeder der Goden, ook wel Cybele (of Rhea) genoemd. En ook de oude Romeinen deden al aan moederdag. Al heette het daar het Matronalia festival, dat gewijd was aan Juno, de godin van de bevalling. Al snel werd moederdag dan ook een vaste feestdag van de katholieke kerk. Hier werd het een traditie om op deze dag alle bedienden van hoge heren een dag vrij te geven, zodat zij hun moeders konden bezoeken en een dag met hun familie konden doorbrengen. Ziezo, moederdag was geboren! Maar hoe zorg je er nou voor dat je kinderen wéten dat deze dag om mama draait? Lees hier snel een aantal tips!

Zó bereid je jouw kind voor op Moederdag 
 

1. Laat weten dat moederdag eraan komt
Over precies één week is het moederdag. Maak daarom een kalender met de dagen van de week en hang deze op de koelkast of op een andere centrale plek. Je kleintje mag elke dag een groot kruis door de desbetreffende dag heen trekken. Het aftellen is begonnen!

2. Leg uit wat de must do’s van moederdag zijn
Wat betekent moederdag voor jou? Wil jij dat de kindjes je op moederdag laten uitslapen? Of dat ze juist zo vroeg mogelijk je ontbijt op bed komen brengen? En wat voor een ontbijtje wil je dan? Het is mamadag dus je mag alles wensen wat je wilt. En er is nog een andere must do: je wilt natuurlijk ook een aandenken van je kind, zoals een zelfgemaakt knutselwerkje of mooie tekening!

3. Tijd met je moeder
Het is natuurlijk niet alleen voor jou moederdag, maar ook voor jouw eigen moeder! Is het bij jullie thuis traditie om bij oma op bezoek te gaan tijdens moederdag? Laat ze dan ook een tekening voor oma maken.

4. Neem papa ook mee in de voorbereiding
Natuurlijk mag het de papa’s niet ontgaan dat het moederdag is. Neem papa daarom fijn mee in de voorbereiding en geef hem wat subtiele hints voor een mooi cadeau, dan heeft ook hij nog tijd genoeg om iets leuks te regelen ;-) 

Lees ook: Ben jij een mama die stiekem niet zonder telefoon kan?

Lise 

Reageer